22 juli 2018

Zomermasterclass Gespreksstof - Werk in ontwikkeling

De tijd is omgevlogen!
De workshop Gespreksstof  door Tineke Puyenbroek was zó inspirerend dat we uit onze concentratie schrokken om 15.30 uur.

In de ruimte bij BrainZ, lagen heel veel lapjes, draadjes - naai- en borduurgaren, wolletjes en fantasiegarens - kralen, pailletten, met of zonder glim.
Maar ook materialen om het idee te schetsen (waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen) en het idee over te brengen op je werkstuk.
Tineke deed ons een aantal ideeën aan de hand hoe dat gedaan kan worden. En ook vertelde ze welke manier het best was om te kiezen bij welke manier van werken.
Kortom,  enorm veel mogelijkheden en materiaal om een creatie van te maken.

Een heel klein beetje van de stapel
Er is voornamelijk met de hand gewerkt. Maar voor wie wilde stond de naaimachine klaar om even meters te maken om daarna verder te gaan met opbouw en verfijning/versiering.




En, lintjes, bandjes, raffia, grotere kralen......

Tineke Puyenbroek deelt met haar cursisten haar kennis over beeld, kleur en de combinaties ervan, vorm, diepte en veel meer. Zaterdag liet ze onder andere voorbeelden van eigen hand zien. Voorbeelden waar je duidelijk verschillende manieren van opbouw en uitwerking kon zien. Een serie 'ansichtkaarten', werk met verschillende afmetingen en op groot formaat.

Zoals van te voren bekend was, werd dit geen workshop waar de steekjes met al hun variaties centraal stonden. Bij deze manier van werken, maken de steekjes, vrij toegepast, deel uit van het gehele beeld dat je wilt laten zien.

Iedereen begon helemaal blanco aan deze dag. Al pratend, kijkend en lerend kwamen de ideeën. 
We konden verschillende inspiratiebronnen gebruiken die Tineke ook bij zich had. Later kwamen vorm en de uitwerking aan de beurt. 

Tineke heeft veel oog en aandacht voor haar cursisten met hun werkstukken en ideeën. Ze gaat met je op onderzoek uit hoe een beeld het best tot zijn recht komt.
Om een en ander thuis nog eens rustig na te kunnen lezen en verder te werken, kregen deelnemers een uitgebreide door Tineke geschreven werkbeschrijving en een materialenpakket mee.

Het is fascinerend hoe er dan aan het eind van de dag zoveel uiteenlopende beelden/werken in de maak zijn. 
Er moeten thuis nog wat steekjes gezet worden, maar het was een bijzondere dag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten