16 januari 2020

Binnenkort in Zwolle

Over ongeveer een maand is het weer zover, Handwerkbeurs Zwolle opent de deuren in de IJsselhallen aan de Rieteweg.


Het is een jaarlijks terugkerend event voor iedereen die van stoffen en draadjes houdt.

Het is toch een super gelegenheid waar iedere liefhebber geïnspireerd raakt.
Bijna alles onder één dak. Gelukkig zijn er nog veel plekken waar je door het jaar heen kunt. Maar het is wel heel fijn om veel leveranciers op een plek te vinden.




Bovendien is het natuurlijk supergezellig om hier ook je handwerkvriendinnen te treffen. Om te overleggen over stoffen en draadjes of te kletsen over werkstukken die je bij je hebt en elkaar laat zien. Maar ook: nieuwe handwerkplannen te smeden. Dat kan zijn over quilten, borduren, haken, breien, macramé, spinnen en vilten, weven en textielverven. Of een combinatie van (deel)technieken die je gaat gebruiken voor een nieuw ontwerp. Lekker slenteren langs alle stands met prachtige boeken en ontelbaar veel patronen is ook top!

Deze keer zullen er ruim 220 standhouders, uit binnen- en buitenland zijn. Er zit vast inspiratie voor jou bij!
Iets nieuws leren kan natuurlijk ook. Er zijn weer demo's en en workshops. Zo kun je op diverse manieren borduren, texiel of wol verven, spinnen, weven en meer.


Handwerkcafé Zwolle heeft samen met De Roopoorte (standnummer 9) een leuke actie. Lees daarvoor het andere artikel op deze blog: Handwerkfeest in Zwolle.

Diverse soorten garens verven
Er zijn ontwerpers en bloggers aanwezig, waaronder:

  • Ontwerpster van borduurpatronen Marie Suarez is te gast op de beurs. Borduurpatronen in diverse variaties, onder andere miniaturen. Marie is ook bekend van haar quilts en punch needle. Tevens is een zeer uitgebreide tentoonstelling met haar werk te zien. De kunt bij Marie een workshop volgen om een yoyo te maken.


  • De techniek mixed media laat Joke Hardebol je zien.
  • Quiltontwerpster Kathryn Kerr uit Australië, bekend van de 365 Challenge Quilt, is aanwezig in de stand van Mikilon’s Workshop. Daarbij word je uitgedaagd om een ​​jaar lang elke dag een quiltblok te maken om een ​​prachtige sampler-quilt samen te stellen. Dat gaf Kathryn weer de inspiratie om meer patronen te ontwerpen. Daaruit volgde de bekroonde Aves Green Avenue in 2018. De originele ‘Aves’ quilt is te zien.

Maak kennis met weven
op een hevelrietgetouw
Yllebroderie uit Zweden














Frivolité 

Kumihimo

Handwerkbeurs Zwolle
13 t/m 16 februari 2020
10:00-17:00 uur (zondag tot 16:00 uur)
Entree € 11,00 (€ 10,00 via voorverkoop) of passe-partout € 19,00 (€ 17,00 via voorverkooop), kinderen tot 12 jaar gratis
Parkeren is gratis

IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB  Zwolle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten