12 juli 2020

Draden Maken - Resultaat



De workshops van Mathilde Jongbloed zijn een ware marathon qua ideeën, inspiratie, materialen en de mogelijkheden ervan maar ook kleuren en verbindingen. Verbindingen van ideeën, materialen en technieken. Het houdt niet op. Maar het is LEUK!

Iedereen die op deze dagen aanwezig is, is aan het eind van de dag zó geinspireerd, dat de meesten 's avonds of anders zeker de volgende dag met de opgedane kennis aan de slag gaat. Een groot compliment.

Iedereen had deze keer restmaterialen bij zich. Plastic, folie, netten in soorten en maten, non-woven spul. En stoffen. Resten of hele lappen stof die er al tijden lagen waarvan je van plan was er ooit iets van te maken.


Mathilde leerde ons kijken naar het materiaal, hoe je het op verschillende manieren kunt vouwen en snijden om er de meest mooie draden uit tevoorschijn te toveren.
Sommige tips werken 'like magic'.


Na de info; aan de slag. En het werd een slagveld. Er is superhard gewerkt aan uiteenlopende draden, volumes en voorraad! Om met een deel hiervan 's middags aan de slag te kunnen.
Mathilde had verschillende voorbeelden waarin verschillende technieken gebruikt waren. Ook nu sloeg het weer toe; keuzestress. Eigenlijk wil je toch alles?
En dat kan natuurlijk, alleen niet op deze middag. Maar iedereen kreeg zoveel info dat je thuis verder kunt om door diverse technieken te gebruiken uiteenlopende (gebruiks)voorwerpen of kunst kunt maken.


Een van de dames liet vandaag, één dag later dus, al weten dat ze diverse uitvoeringen gemaakt had.
Een ander liet weten: Deze zomer staat vanaf nu in het teken van draad.


Heerlijk dat je zoveel inspiratie kunt opdoen dat je met materialen die je toch al had gekocht omdat je ze zo mooi vond, een andere weg in kunt slaan en er eigentijds vorm aan geeft.



3 opmerkingen:

  1. Het was een fantastische dag en super inspirerend. Dank voor de geweldige organisatie handwerkcafe Zwolle (en alle lekkers). Dank voor de techniek en de inspiratie Mathilda.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Genoten en van geleerd, nou kan niet beter toch? Kijk uit naar het vervolg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was inderdaad een prachtige dag voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen