31 januari 2011

Gezellige drukte

Het Handwerkcafé is weer goed bezocht. Veel prachtige werkstukken zijn onder handen in verschillende technieken. Kleurrijke merk- en borduurlappen waren te zien. En meestal is een proeflap ook al een merklap op zich.  Er werd verder gebreid aan vesten en stola's.

Ook was er een prachtige "koningsquilt". Een quilt waarin veel kronen verwerkt waren en het aantal kronen symbolisch een aantal jaren aangaf. Alleen de rand moet er nog omheengezet worden. Als dat klaar is, wordt de quilt ter ere van een jubileum aangeboden.
Naaldkant, zwartwerk, kortom er worden veel mooie werkstukken gemaakt.

Deze middag was, voor het Handwerkcafé, de laatste mogelijkheid om mustjes in te leveren voor de campagne "Brei voor India". De teller staat op 96!
Dank aan iedereen die aan dit project heeft meegewerkt.

In Zwolle zijn veel mutsjes gebreid. Onder andere was Hobbyshop Reuvers een 'erkend inleverpunt'. Daar zijn tot nu toe ruim zeshonderd mutsjes ingeleverd. Bianca, eigenaresse van Hobbyshop Reuvers, heeft het op zich genomen om ook de mutsjes vanuit het Handwerkcafé in te leveren bij Save the Children. Dank daarvoor!
De landelijke actie loopt nog tot 27 februari. Kijk voor voorwaarden op de website.

Het museumcafé ondergaat op dit moment een verbouwing. Het wordt een kleurrijke, lichtere omgeving. Een moderne locatie voor creatieve mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten