14 april 2019

Heet van de naald

Ien Rappoldt komt op zaterdag 19 oktober naar Zwolle om een, op onnavolgbare wijze, workshop te verzorgen.

Het wordt een dag vol nieuwe technieken.
  • Borduurtechniek, naar voorbeeld uit Quignman, Achtergrondkennis over steken, symbolen en textiel. Deze dag leer je de opbouw van de bloem met ingrijpsteken. Met natuurlijk ook de  verborgen geheimen uit Quignman.
Detail Quignman borduurwerk
  • En, we maken een start met een kralenwerk. Tijdens de dag leer je er zoveel over dat je het thuis kunt afmaken.  In het kralenwerk wordt een ei bewaard als vruchtbaarheidssymbool en wordt aan de babydraagzak gehangen.
De babydraagzak is al eens in een workshop ter sprake gekomen maar op deze dag zal er ook volop over verteld worden. Dat geldt ook voor de Hang-Hang.

Vruchtbaarheidssymbool in kralennet

Ien heeft op een dag als deze altijd volop artikelen en prachtige foto's bij zich die ze laat zien en er vol verve over kan vertellen. Ons over de laatste handwerk- en andere nieuwtjes uit de regio van de Miao op de hoogte brengt.
Zij geeft zo ontzettend veel inspiratie, informatie (mondeling en hand-out)  dat je er ontzettend veel moois mee kunt maken.

Hang-Hang


Datum: Zaterdag 5 oktober 2019
Locatie:  BrainZ  - Malala Room
Lübeckplein te Zwolle
Tijd: 10.00 - 16.30 uur

Je kunt vast een plek om deel te nemen reserveren  -  handwerkcafezwolle@hotmail.nl

In april 2020 wordt een grote tentoonstelling georganiseerd rondom de collectie en het werk van Ien Rappoldt in de Kantfabriek in Horst. Zet dit ook vast in je agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten