16 mei 2011

WAK Montmartre in Zwolle succesvol

Gisteren was het Assendorperplein in Zwolle omgedoopt tot Montmartre Zwolle. Dit in het kader van de Week van de Amateurkunst 2011.


Veel (amateur)kunstenaars toonden en verkochten hier hun werk. De sfeer was bijzonder goed. Er werd geschilderd, gezongen, gemusiceerd. Grote en kleine kunstenaars, waarvan sommige deelnemers op de fiets zijn gekomen.Het Handwerkcafé was uitgenodigd om aan dit feest deel te nemen. Er werd werk getoond, gemaakt door deelnemers van het Handwerkcafé, en voor deze dag beschikbaar gesteld. Hier konden we een kraam van acht meter lengte mee vullen.

Het was een kleurrijk geheel. Er lag prachtig werk in uiteenlopende technieken, o.a. naaldkant, richelieu, opennaaiwerk, kantklossen, borduurwerk in verschillende variaties, breien, haken, quilten. Vormgegeven in schalen, poppenhuis, quilts, tassen, sjaals, hoeden, pronkrollen, biscornu's, accessoires als gehaakte en gevilte bloemen. "Theedoeken", prachtig geborduurd, en duidelijk te zien, wanneer je met een thema werkt, iedereen er een eigen invulling aan geeft.
Er werd een demonstratie kantklossen gegeven, waar veel belangstelling voor was.
Ook bij de jeugd.

Het Openlucht Handwerkcafé, op het terras van de Enk, was geopend. Hier werd volop geklost, geborduurd, gehaakt, gebreid en gewerkt aan een superpunnik.


Dank aan Kunst&Zo, De Enk, Eureka voor gastvrijheid.
Dank aan Paulien, Thea, Maria, Gerrie, Albertje, Els, Trijnie, Clasina, Linda, Lon, Truus en Larissa.
Dank voor de medewerking, support, inzet, inspiratie, gezelligheid en meer!
Carola

Geen opmerkingen:

Een reactie posten