05 december 2011

Alpacashow Internationaal in Assen

Op zondag 11 december 2011 organiseert Stichting Alpacashow voor het eerst een internationale alpacashow in het noorden. Dit keer wordt de show georganiseerd door enthousiaste noord Nederlandse alpaca fokkers. Een gezellig evenement met als middelpunt uiteraard : de alpaca.


De alpaca is familie van de lama en wordt gehouden omwille van zijn zachte wol. Deze wol is een van de belangrijkste kenmerken waarop gekeurd wordt.
Het zijn heel mooie en vriendelijke dieren en wie eenmaal een alpaca bezit, zal hier al gauw verknocht aan raken. Wel zijn het kuddedieren die het beste in groepjes vanaf twee dieren gehouden kunnen worden. Ze zijn makkelijk halstermak te maken en wandelen dan ook graag een stukje met de begeleider mee. Dit zult u ook zeker zien tijdens de show.

Er zijn twee soorten alpaca’s : de Suri en de Huacaya. De Suri heeft lange slierten wol, terwijl de Huacaya korte krulwol heeft. Ze zijn er in 22 natuurlijke tinten, waarvan wit, beige, bruin en zwart toch wel de meest voorkomende zijn. Tijdens de show zullen de alpaca’s in diverse klassen ingedeeld worden. Zo zullen de alpaca’s met dezelfde kleur en in dezelfde leeftijdsgroep het tegen elkaar opnemen, waaruit dan de nummers één tot en met drie per klasse gekozen zullen worden. Aan het einde van de dag zullen alle nummers één van alle klassen het tegen elkaar opnemen en zal uiteindelijk blijken welk dier de titel “Grand Champion” krijgt.

Er worden alpaca shows in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en nog enkele Europese landen één of meerdere keren per jaar georganiseerd. Het deelnemersveld aan zo’n alpaca show is zeer internationaal.

Locatie: Hippisch Centrum Sunrise-Stables, Baggelhuizen 2 - 9405 VD - Assen.
Tijd: 9.00 - 18.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten