01 mei 2012

De Schoonheid van het Oude

Als plek waar gewoond en gewerkt werd. Als plek waar het verleden nog leeft en het heden infiltreert. Dat is het beeld dat leden van Textielgroep SteekPlus hebben van het Leids Wevershuis. Zij maakten voor deze expositie werk dat een verbinding legt tussen verleden en heden met de naam 'De Schoonheid van het Oude'


Met kennis van en ervaring met zowel oude als moderne materialen en technieken maakten zij verrassend en soms vertederend werk. Er ontstond een breed, gevarieerd overzicht van moderne textiele kunst.
Een oude dweilmop, verhard met latex hangt verloren aan de muur. Dakpannen zien hun spiegelbeeld in verf en borduurgaren. Scheuren in muren lopen door op canvas en stof. Het oude herleeft via technieken als stempelen, branden, transferdruk en punchen.
Een aantal leden van textielgroep SteekPlus laten op deze tentoonstelling hun, zowel 2-dimensionaal als ruimtelijk, werk zien.  Het Leids Wevershuis vormt door authentieke staat en geschiedenis een prachtig decor. Tijdens de weekenden zal ook een van de deelnemende kunstenaars aanwezig zijn voor tekst en uitleg bij het getoonde werk.
Textielgroep SteekPlus telt ca. 60 leden. Zij werken elk voor zich in diverse disciplines op verschillend niveau en komen twee  maal per jaar bijeen om hun werk in groep te bespreken. Om deskundigheid te bevorderen en op peil te houden organiseert SteekPlus voor leden ook regelmatig workshops, lezingen en cursussen over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van textiele kunst.

'De Schoonheid van het Oude'
Expositie van werk van textielgroep SteekPlus
In de periode van 5 mei t/m 17 juni in het Leids Wevershuis, Middelste Gracht 143 te Leiden.
Openingstijden di t/m zo van 13.00 tot 16.00 uurGeen opmerkingen:

Een reactie posten