23 mei 2012

Hondje - JeugdCultuurfondsHerinner je je nog het artikel op deze weblog uit maart met de titel  'Er zit muziek in dit hondje"..

Daarin werd een oproep gedaan om mee te doen aan een wedstrijd uitgeschreven door het Jeugdcultuurfonds en Vrouwen van Nu om het hondje van het logo van het Jeugdcultuurfonds 'in het echt' te maken. Daarmee ook aandacht vragend voor het Jeugdcultuurfonds en mensen te bewegen om te doneren voor dit fonds. Dankzij dit fonds kunnen kinderen kennis maken met kunst, waaronder muziek.

De wedstrijd was ook het startsein van een samenwerkingsverband tussen Vrouwen van Nu en het Jeugdcultuurfonds. Vrouwen van Nu doet hiermee een oproep aan haar 46.000 leden om het Jeugdcultuurfonds actief te steunen.

Op 20 mei werd tijdens een feestelijke bijeenkomst, georganiseerd door het Jeugdcultuurfonds en Vrouwen van Nu, de winnaar bekend gemaakt.
Uit de inzendingen is het hondje van Tonny Veenhof door de jury als leukste gekozen. De tweede en derde prijs gaan respectievelijk naar N. van Vliet - Paul en C. Klein Bosch.
vlnr: Anke Vervoord (Directeur Vrouwen van Nu)
Bertien Minco (Directeur Jeugdcultuurfonds)
N. van Vliet - Paul, Tonny Veenhof en C. Klein Bosch
achter: Ruben Steenman (juryvoorzitter)
Hieronder staan foto's van de winnende hondjes


              

Het Jeugdcultuurfonds onderzoekt of ze het hondje kan laten produceren en verkopen, waarbij de opbrengst is voor het goede doel, de kinderen die op muziek- of dansles willen met steun van het fonds.
Het Jeugdcultuurfonds
Het Jeugdcultuurfonds helpt kinderen van 4 tot 18 jaar die ervan dromen om te dansen of muziek te maken, maar waar thuis het geld niet is om de lessen te betalen. Voor € 350 kan een kind al een jaar lang op les. In Nederland leven  311.000 arme kinderen die aan de kant staan en niet mee kunnen doen. Terwijl ze dat wel graag willen!
Het Jeugdcultuurfonds kent lokale en regionale fondsen in het hele land. Zij behandelen de vragen om lesgeld voor de kinderen en zorgen er voor dat een kind na drie weken al aan zijn lessen kan beginnen.
Armoede
Wij vinden dat geldgebrek van de ouders kinderen niet mag belemmeren in hun ontwikkeling. Kinderen die opgroeien in armoede ontbreekt het vaak aan kansen om kennis te maken met andere werelden, aan kansen om hun talenten te ontdekken en aan kansen om mee te doen in een wereld waarin ze welkom zijn. Danslessen en muzieklessen geven kinderen het gevoel erbij te horen en stimuleren hen om het beste uit zichzelf te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten