03 mei 2012

Meer Arnhem

Het modekwartier in Arnhem, in de wijk Klarendal, is ook zeer de moeite waard. Passanten flaneren en hier en daar is het wel heel goed toeven.


Gezellige wijk met kleine tot middelgrote winkels annex atelier. Hier wordt volop creativiteit gebruikt en geuit. Leren tassen in prachtige kleuren. Gemaakt van zeer uiteenlopende materialen. Een schitterende collectie van vissenhuid. Maar ook schoenen. Kunstwerkjes op zich. Jurken die waarschijnlijk japon genoemd zullen worden. Van zijde, brokaat, kant. Met gehaakte 'ruggen' en boeketten als epaulet. Lace-knitted kamerschermen. Kortom, heel veel te zien en te genieten en vooral ook heel geïnspireerd raken.

De Hoedenmaker, aan de Klarendalseweg, heeft een wel heel bijzondere collectie. 
Hoed en Kunst - Hoed is Kunst - Hoed als Kunst. Dit alles, en wel heel mooi. Pure belijning, briljante kleuren en uíterst modieus. Hoeden, hoedjes en petten. Serieuzere en heel frivole. Kortom een genot! 

De Hoedenmaker, die de naam Dirk-Jan Kortschot draagt, ontwerpt én realiseert alle hoeden. Het zijn unieke modellen. Hij tekent, vouwt, begint opnieuw en vouwt. Vouwt net zolang tot zijn proefmodel aan zijn idee voldoet. 

Hier een voorbeeld van een resultaat van veel vouwwerk. Door het koord los te maken ontsluit je de prachtige hoed. 

De Hoedenmaker en zijn werk
Als je houdt van handwerk en textiele werkvormen is het zeker een aanrader om eens naar het modekwartier te gaan. Je te laten inspireren door al dit moois en wellicht in gesprek raken met een liefhebber, gepassioneerd vakman / -vrouw.
Op een gegeven moment is de dag
toch écht om........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten