06 augustus 2012

Mode voor Morgen

Cover MODE VOOR MORGEN
Spijkerbroeken van brandnetels, naaiateliers in sociale werkplaatsen, slow fashion op catwalks en kledingruilfeesten met BN'ers. Het zijn voorbeelden van de groeiende populariteit van duurzame mode in ons land. Mode voor Morgen is het eerste boek dat een beeld schetst van Nederlandse initiatieven om onze kleding te verduurzamen. Het boek geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van ecofashion.

Wie een groene garderobe wenst, is allang niet meer veroordeeld tot t-shirts van ongebleekt katoen, of tweedehandsjes uit de kringloopwinkel. Via onder andere fair trade keurmerken, recyclingprogramma’s en slow design worden uiterst fashionable pogingen ondernomen om de milieueffecten van onze kledingconsumptie te verminderen.

Mode voor Morgen is het eerste boek dat een beeld schetst van Nederlandse initiatieven om onze kleding te verduurzamen. Het boek geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van ecofashion.
Aan de hand van vijf essays laat Mode voor Morgen zien welke stappen er genomen worden om onze garderobe te vergroenen. En met een kritische blik op de verscheidenheid aan initiatieven maakt het boek duidelijk welke bijdrage wij als kledingconsumenten kunnen leveren aan een modewereld die respect toont voor milieu, mens en dier.

Het bijna 200 pagina's tellende boek verschijnt november 2012
ISBN 9789040007811

Tekst en Foto's: WBooks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten