10 september 2012

BREI KUNST II

We zijn gestart!!

Vanochtend is het startsein gegeven aan alle brei-deelnemers aan het kunstwerk van Ellen Korth.

Er zijn nog plekken vrij. Vind je het leuk om mee te doen, meld je dan aan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl

Op 3 november a.s. wordt in het Stedelijk Museum Zwolle een event georganiseerd waar de breiwerken een deel van de huidige installatie gaan vervangen. Dit deel van de installatie bestaat op dit moment uit 49 aluminium platen met daarop sleutelwoorden die genoemd zijn door handwerkende mensen die een rol hebben gespeeld in de uitgave Utilité van Ellen Korth.
Deze  platen zijn onderdeel van een multimediaal kunstwerk. Daarbij spelen ook geluidsfragmenten een grote rol. Flarden van interviews en muziek, met de naam "Le Son de l'Aiguille" (Klank van Breinaalden)


Het gaat om breiwerken van 50x70 cm. Al deze breiwerken; dik, verschillend van kleur en materiaal, in een te kiezen brei-techniek, zullen een kunst-vloerkleed worden. Verschillende kleuren en materialen en een techniek naar keuze laten ook zien dat iedere maker uniek is, en een eigen 'handschrift' heeft.

Maak er een mooi en dik breiwerk van, met breipen nummer 10 /12 of nog dikker en maak gebruik van daarbij passend materiaal.

Als je meedoet word je ook uitgenodigd om deel te nemen op 3 november om de verandering van het kunstwerk te realiseren. Je blijft eigenaar van jouw gebreide werk.

Na de tentoonstelling krijg je het terug, mét een door Ellen Korth ontworpen mapje met daarin foto’s en film gemaakt tijdens de verandering van de multimediale installatie tijdens het event.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten