11 november 2013

We gaan Knitten!


Dit is een landelijke actie van Dierenbescherming Nederland.
Deze actie kwam onder de aandacht via Brei- en haakcafé Gouda.


Een bolletje wol. Waar denkt u dan aan? Wat is net zo zacht, klein en speels? Een kitten. Het is dan ook niet zo gek dat die twee graag met elkaar spelen.

Alleen een bolletje wol hoeft niet, als het door de moeder is verlaten, om de twee uur met de hand te worden gevoed. Een bolletje wol hoeft geen nat neusje te hebben, of een lichaamstemperatuur van 38 graden te houden en voldoende rust te krijgen.

Een kitten wel. Dat doen de medewerkers en vrijwilligers van de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Ieder jaar, van april tot oktober worden er nestjes met kittens afgeleverd bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming Noord-Holland Noord, Noord-Holland Zuid, Amsterdam, Rijnmond, West- en Midden-Brabant, OverGelder, Friesland, Drenthe, Twente en Brabant Zuid-Oost. Hier worden ze verzorgd, geënt en ontwormd met als doel dat elk kittenweesje dat bij ons aankomt als een gezonde en blije kat naar een nieuw baasje gaat. Maar dat gaat niet vanzelf.

Help een kitten met een Knitten
Neem de breipennen in de hand en help mee. We hebben namelijk Knittens nodig, veel Knittens, want met deze Knittens willen wij aandacht vragen voor de honderden kittens die wij jaarlijks opvangen, steriliseren en herplaatsen. Door middel van de knittencampagne wil de Dierenbescherming aandacht vragen voor het aantal kittens die worden opgevangen in Nederland en uiteindelijk geld inzamelen met het verkoop van alle gebreide knittens om haar werk te kunnen doorzetten.

Laat uw fantasie de vrije loop. Wat voor Knitten u ook breit, een dikke, een dunne, een rode, witte of een groene; ze zijn allemaal van harte welkom! Als uw Knitten klaar is, geef hem/haar dan een naam of schrijf er een verhaal bij. Stuur de knitten op of lever hem af bij een Dierenbeschermings afdeling of dierenopvangcentrum in de buurt.

Bron: Dierenbescherming. Klik hier voor de volledige informatie.
De Knitten actie is een leuke actie om aan mee te doen. Je kunt ook als beginnend breier deelnemen omdat de knittens klein en makkelijk te breien zijn. De patronen staan duidelijk op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten