26 maart 2013

Merklap met paasei-motieven

Leuke merklap met paaseimotieven gespot. Al loopt het al aardig tegen Pasen is het wellicht leuk als inspiratie. Of, je begint eraan en je bent de eerste voor 2014!


Hieronder tref je het patroon aan.Bron: Pinterest (Maria Vargane)

20 maart 2013

Helaas

Gedurende het afgelopen weekend hebben jullie kunnen stemmen op sociale initiatieven in het land in de zoektocht naar Kroonappels van het Oranje Fonds.
Handwerkcafé Zwolle was één van die initiatieven in de zoektocht.
Helaas gaat  Handwerkcafé Zwolle niet verder mee in deze zoektocht. Op andere sociale initiatieven in Zwolle zijn meer stemmen uitgebracht.

Dank aan iedereen die een stem heeft uitgebracht aan Handwerkcafé Zwolle.

Handwerkcafë Zwolle wenst de initiatieven in Zwolle die nog in de race zijn, veel succes!

Hieronder kun je het bericht lezen  dat is binnengekomen van het Oranje Fonds.


Uw organisatie doet mee aan onze zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Afgelopen weekend was het stemweekend. Maar liefst 142.872 mensen brachten hun stem uit. Zoveel aandacht voor maatschappelijke initiatieven om de Jeugd of de Buurt beter te maken, of voor mensen die De Helpende Hand reiken naar anderen, is overweldigend.

Helaas is er in uw gemeente vaker op een ander initiatief gestemd dat op het uwe. Hiermee eindigt dus uw deelname aan de zoektocht naar de Kroonappels. We hopen dat u er toch met plezier aan heeft meegedaan en dat uw het vervolg van de actie blijft volgen op http://www.kroonappels.nl/

Veel dank voor uw deelname. We hopen uw organisatie in de toekomst weer tegen te komen bij het Oranje Fonds. Mocht u op de hoogte willen blijven van onze projecten en ondersteuningsmogelijkheden, meld u dan aan voor onze gratis digitale nieuwsbrief op http://www.oranjefonds.nl/oranjefonds/  of volg ons op Twitter via #oranjefonds.

Met vriendelijke groeten,
Ronald van der Giessen
directeur

14 maart 2013

Vilten in april

Er is veel vraag naar vilten in Handwerkcafé Zwolle. Aan die vraag kan niet voldaan worden omdat Handwerkcafé Zwolle onderdak heeft in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle. Daar hebben we niet de mogelijkheden om te vilten. Dat kan wel in het onlangs geopende Wolcafé Zwolle.

Wolcafé Zwolle en De Vreugdehoeve organiseren een workshop vilten op vrijdag 19 april. We gaan een vaas vilten.
Locatie: De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20 te Zwolle
Aanvang: 19.00 uur
Kosten voor deelname € 25,00 inclusief koffie/thee, lekkers en materiaal.
Opgave om deel te nemen is wel nodig. Dat kan hier of  hier.

13 maart 2013

LekkerNijn

Eigenlijk wilde ik schrijven lekkernijen, maar een Nijntje zat er ook wel in....


Leuk voor de kleintjes, of groteren, om te vullen met paaseitjes of andere lekkernijen. Makkelijk en snel te maken van bijvoorbeeld vilt.
Natuurlijk kun je het zo klein of groot maken als je wilt. Ook leuk als tasje voor 'n little lady. Zet er dan ook nog een hengsel aan. En tussen de oren een lusje/knoopje of knoopje/knoopsgat.

Knip het patroon twee keer van bijvoorbeeld vilt.
Maak op één van de twee een gezichtje. Dat kan zoals op de foto hierboven. Geborduurd met rijg-, stik- en platsteekjes. Uiteraard is het heel leuk om je eigen creativiteit hier op los te laten. Leg op de oren een stofje en naai dit vast.  Leg dan beide stofdelen, met goede kanten naar buiten, op elkaar en stik de naden. Laat hierbij het stuk tussen de oren open. Maak kleine lusjes waar je een lint doorhaalt of bindt er een lintje omheen. Voordeel van het werken met vilt is dat je het niet hoeft af te werken.

Bron: Pinterest

Paasei borduren

Paasei met viooltjes. Het voorjaar in huis.


11 maart 2013

Week van het Weven 2013

Onder het motto 'Weven Nu!' wordt van maandag 6 tot en met zondag 12 mei in Overijssel en Gelderland de Week van het Weven georganiseerd.
Het wordt een week vol activiteiten, demonstraties en tentoonstellingen. Er zullen weefateliers en galeries geopend zijn, maar er zijn ook huiskamerexposities.


Je kunt kennismaken met diverse vormen van weefkunst. Op diverse locaties zullen workshos en demonstraties zijn.
Lees er meer over op Week van het Weven.
08 maart 2013

Kroonappels

Handwerkcafé Zwolle is een van de aangemelde initiatieven voor Kroonappels.
Hieronder tref je de tekst aan van het Oranje Fonds.


Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, dragen hun activiteiten voor.

Tijdens het stemweekend vragen we u te stemmen op het beste of leukste initiatief bij u in de gemeente of eiland. We rekenen op uw hulp bij het vinden van de Oranje Fonds Kroonappels!

U kunt nu vast een kijkje nemen bij alle voordrachten.

Klik voor Handwerkcafé Zwolle hier.

In het stemweekend, op 15, 16 en 17 maart kun je stemmen op de beste sociale organisatie!
Natuurlijk hopen we dat jouw stem gaat naar Handwerkcafé Zwolle!

05 maart 2013

Breien tegen angst voor criminaliteit

Leicester - De politie in het Engelse Leicester heeft breiwerkjes ingezet tegen de angst van bewoners in het centrum voor criminaliteit. De bewoners van de wijk Bede Park bleken volgens statistieken veel banger te zijn in hun eigen wijk dan in de rest van de stad, hoewel in hun buurt niet meer misdaden worden gepleegd.

Politie in Leicester zet zich in tegen criminaliteit
door het ophangen van wildbreisels
De politie deed enige tijd geleden een oproep om de omgeving een vrolijker aanzien te geven met gebreide kunstwerken. Veel mensen en verenigingen hebben breiwerken ingezonden. Er hangen nu kleurige gebreide bollen in de bomen. Politieofficier Simon Barnes zei dinsdag in The Daily Telegraph enthousiast te zijn over de positieve reacties en de vele breiwerken. De initiatiefnemers hopen nu dat de mensen in de wijk minder bang zijn.

Bron: De Telegraaf, dinsdag 5 maart 2013
Dank, Truus P.