03 maart 2014

Haak Inn voor Couveusekindjes én Millenniumdoel 4

Op 9 april en 14 mei aanstaande organiseren Hobbyshop Reuvers, Rits In, Astrid's Wol en Handwerkcafe Zwolle in samenwerking met Stedelijk Museum Zwolle een Haak-Inn voor de Couveusekindjes van Zwolle.


In het Stedelijk Museum Zwolle wordt op dit moment een bijzondere expositie gehouden:
De millenniumdoelen in de geschiedenis van ZwolleEen van de Milleniumdoelen, Millenniumdoel 4,  is het terugdringen van de kindersterfte. Met het organiseren van de Haak-Inn werken we mee aan het bereiken van dit doel.

Millenniumdoel 4
kindersterfte terugdringen
De knuffeltjes die gehaakt worden hebben strengels welke de navelstreng nabootsen. De baby's hebben natuurlijke reflexen en het vastpakken van de navelstreng is daar één van. In een couveuse kunnen deze reflexen negatieve invloeden hebben op hun gezondheid. Vanwege draadjes en apparatuur waaronder infuus en sondes. De couveuse baby's kunnen zich nu vasthouden aan deze strengels en voelen zich geborgen waardoor ze ook rustig worden. Er worden alleen al in Nederland jaarlijks meer dan 10.000 kinderen te vroeg geboren. Er is behoefte aan veel van deze knuffels.

Waar wordt het georganiseerd:
In het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41 op de tweede verdieping vanaf 13:30 uur

Kosten:
€ 1,50 (of museumjaarkaart) inclusief een kop koffie of thee.
Meenemen:
Haaknaald 2.5 of 3 eventueel restjes garen (let op wel goedgekeurde garens), schone panties (om te vullen) en natuurlijk veel enthousiasme en een goed humeur.

Er zullen ook materialen ter beschikking gesteld worden maar als je nog garens hebt, neem ze dan mee.

Kunt u niet haken maar wilt u wel helpen door bijvoorbeeld de knuffels in elkaar te zetten, dan bent u ook van harte welkom. Thuis gemaakte knuffels kunnen ook dan ingeleverd worden.

De patronen voor de knuffels volgen hier:


Let op!!!! 
Het is van belang een keus te maken uit onderstaande garens. Dit in verband met de gezondheidsrisico's die het garen op zeer kwetsbare baby's zouden kunnen hebben.

Gebruik goedgekeurd garen (catania, Phildar cotton 3, Rio, scheepjes Larra, Katia Capri)
Synthetische vulling (wasbaar op 60 graden) dus geen wol en doe je vulling eerst in een pantysokje.
GEEN oogjes gebruiken

Belangrijk:
Als je je knuffel gaat pimpen door er andere dingen bij te haken is de kans groter dat deze wordt afgekeurd. Bedenk goed voor welke doelgroep je bezig bent en houd je aan de veiligheidsvoorschriften.

De knuffeltjes worden verzonden naar het controle punt. Daar worden ze gewassen (gesteriliseerd) en nagekeken op pluisjes. De afgekeurde knuffeltjes zijn niet verloren. Deze worden aan een broertje of zusje gegeven.

Wil je meedoen aan deze actie laat ons dan even weten dat je wilt komen zodat we een inschatting kunnen maken met betrekking tot ruimte en materialen.

Zit je in een andere handwerkgroep in Zwolle en willen jullie ook meedoen dan is dat natuurlijk geweldig. We willen graag dat heel Zwolle deze actie steunt. Je kunt je knuffels bij ons inleveren en we zorgen dat ze op de juiste plek terecht komen.
Foto: Sylvia Obermann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten