11 mei 2014

26. Wollmarkt

Dit jaar is al weer de 26e editie van Wollmarkt Bad Berleburg georganiseerd. 
Veel mensen uit de hele regio bezochten deze markt waar bijna alles om wol draaide. De Wollmarkt is de eerste activiteit van het jaar georganiseerd door Markt en Toerisme en Verkehrs- und Heimatvereien in Bad Berleburg. En hiermee het startschot voor het voorjaar en het toeristenseizoen.


Op de Marktplatz, het hart van de markt, was wolhandel en werden schapenproducten verkocht. Er werden diverse rassen getoond.  Ook was er een kleindiershow. 

Walliser Schwarznase
(Niet elegant gefotografeerd. Voer gaat voor.)

Waldschaf

Devon Longwool
Er was een demonstratie van het scheren van diverse schapen. Het scheren werd gedaan door Oliver Junker-Matthes. Hij staat erom bekend dit ambacht goed te beheersen. 
Dit jaar is hij ook in de race om burgemeester van Bad Berleburg te worden voor Bündnis 90/Die Grünen in Bad Berleburg.

Ook voor aan de innere mens is gedacht. De Schaf- und Hüterverein verzorgt een sort of Grillfest. De Verkehrs- und Heimatverein stond garant voor heerlijk vers gebakken wafels. En, ook de biertafels ontbreken niet.


Omgeving Rothaarsteig. Uniek om te Wandelen en te biken.


Om de hoek, in het Sauerland, worden ook in het voorjaar de skiliften volop benut. De bikers laten zich met fiets en al naar boven hijsen om vervolgens via speciale bike-hellingen naar beneden te suizen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten