08 juni 2014

Tuchfühlung 2014

Vanaf 29 mei t/m 1 juni stond Schloss Lüntenbeck  in Wuppertal weer in het teken van, bovenal, textiele kunst.

Eigengesponnen en handgeverfde wol, heel veel soorten zijde, vilt. Maar ook als product; sjaals, hoeden, tassen - ook van leer – en couture. Houtbewerkers toonden sieraden. En ook goud- en zilversmeden toonden hun werk. Te veel om op te noemen. Een groot, kleurrijk aanbod.Een opvallende collectie is getoond door Anita Karthaus


Geboren in Polen en zij heeft gestudeerd in Duitsland. Eerst als kleermaker met specialisatie damesmode en later aan de beroemde school voor modeontwerpers, Schloss Eller in Düsseldorf, die zij als afgestudeerd fashion desinger verliet. Inmiddels heeft zij met haar eigen label vertegenwoordigingen in Australie, Oostenrijk, Belgie, Duitsland, Engeland, Frankrijk. Maar ook in Griekenland, Hong Kong, IJsland, Italie, Koeweit, Libanon, Saudi Arabie, de Verenigde Staten en in, last but not least, Nederland.

Zij heeft een collectie ontworpen en gemaakt waar bijzondere stoffen en onverwachte ideeën zijn uitgewerkt in draagbare couture.
Designer Anita Karthaus
bij haar collectie
Het weer was Wuppertal ook goed gezind. Wuppertal ligt in het Bergisches Land en er is een spreekwoord dat je in Wuppertal geboren wordt met een paraplu.
Maar nu was er, een lang weekend volop zon. Een mooi event in ‘ambiente vom Schlosspark’.Geen opmerkingen:

Een reactie posten