29 november 2014

Beenwarmers breien op twee pennen

De kou slaat toe, koning Winter is in 't land. Brei wollige beenwarmers, heerlijk tijdens wandeling of op de fiets. En vind je het niet leuk om ze de hele dag te dragen. Doe als met jas en handschoenen. Je draagt ze buiten.

Hieronder tref je een patroon voor beenwarmers aan. Gebreid van wol geschikt voor pen 7.
Maat: Één-maat. Lengte: ongeveer 44 cm
Wol; ongeveer 350 gr
Breinaalden 7 mm of een maat die je nodig hebt voor een stekenverhouding van 12 steken x 16 nld tricotsteek = 10 x 10 cm. Haaknaald 6 voor gehaakte rand.

Kabelpatroon


Beenwarmer

Wordt heen en weer gebreid op de nld.
Zet 60 st op (incl 1 kant st aan iedere kant) met nld 7 mm.
Brei boordsteek als volgt (1e nld = goede kant): 1 st r (=kant st) elke nld, * 1 st av, 1 st r *, herhaal met *-* en eindig met 1 st r (kant st) elke nld.
Ga zo verder tot het werk 2 cm hoog is.
Meerder in de volgende nld aan de goede kant 1 st door 2 st r st te breien in de 31e st op de nld = 61 st. Ga in de volgende nld aan de verkeerde kant verder als volgt: 1 kant st, * 1 st av, 1 st r *, herhaal van *-* over de volgende 24 st, 12 st av, 1 st r, herhaal van *-* over de volgende 22 st en eindig met 1 kant st.
Ga dan verder in boordsteek als hiervoor en brei telpatroon M.1 over de 12 st in het midden van het werk. Ga zo verder tot het werk 41 cm hoog is.
Brei in de volgende nld aan de goede kant de 31e en de 32e st recht samen = 60 st. Brei dan ongeveer 2 cm boordsteek (= 1 st av/1 st r) over alle st. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht.

Gehaakte rand en afwerking
Naai de beenwarmer samen naast de kant st. Haak langs de onderrand en de bovenrand met haaknld 6 mm als volgt: 1 v in de eerste st, * 1 l, sla ongeveer 1 cm over, 1 v in de volgende st *, herhaal van *-*.
Let op! Zorg ervoor dat de gehaakte rand niet te los en niet te vast wordt.

Patroon van Drops Design
Wist je dat Drops Design op dit moment 6094 patronen in het Nederlands heeft?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten