20 november 2014

Vrolijk handwerk

Nina en Nienke van Bonthuishouden (Zwolle) zijn opgegroeid met handwerkende oma’s en moeders. Van hen hebben ze de technieken geleerd. Bij de dames thuis zijn daarom veel handgemaakte familiestukken te vinden, van eigen hand of van een ander. Veelal (gebruiks)voorwerpen die qua kleur en afwerking nog niets aan schoonheid hebben verloren, maar soms ook ‘creaties’ die ontroeren door hun wansmaak. Bonthuishouden wil  traditionele handwerktechnieken weer een plek geven in het dagelijks leven thuis.


Al enkele jaren een creatief blog en nu ligt hun eerste boek "Vrolijk handwerk met Bonthuishouden", vol vrolijke projecten om te haken, breien en borduren, in de winkel.

In dit boek combineren Nina & Nienke haken, breien en borduren tot woon- en modeaccessoires. Brei een effen muts en versier ‘m met gehaakte en geborduurde bloemetjes. Of gebruik deze techniek om een bestaande muts te pimpen.


Er staat ook een omslagdoek om te haken in, waar je vervolgens een bloemenrand op kunt borduren met wol. Ben je dol op gehaakte plantenhangers, patchwork kussens of gebreide sloffen voor de hele familie? Nina en Nienke geven volop voorbeelden en uitleg. Ze houden ook van lekkers uit de oven. Die info delen ze ook met de lezer. Eigentijds handwerk met een knipoog naar vroeger.

Nina & Nienke: Vrolijk handwerk met Bonthuishouden
ISBN 9789462500358 Forte Uitgevers 
€17,95 - 96 blz. verkrijgbaar bij onder ander Rits In, Assendorperstraat 105 te Zwolle.Geen opmerkingen:

Een reactie posten