31 oktober 2014

Breien is kinderspel 2014

Er staan weer een aantal breipatronen voor kinderen in de uitgave Telegraaf Vrouw d.d. 31 oktober 2014.

Truien, vestjes, een jurkje en een cocoonpak voor de allerkleinste.

Foto; Phildar
Telegraaf werkt altijd samen met Phildar. Maar je kunt natuurlijk alle patronen gebruiken en met een garen breien in jouw favoriete kleur, van jouw favoriete merk!

De patronen kun je via deze link downloaden.

Pak je pennen en begin zodat de mini's ook lekker warm en wollig het koudere seizoen ingaan.

30 oktober 2014

Voor jou!

Graag houden we je op de hoogte van de werkstukken in wording en ook de gerealiseerde werkstukken van deelnemers aan Handwerkcafé Zwolle. 

Hieronder zie je een deken die gemaakt is door Truus P. Van Granny Squares, African Flowers of een variatie daarop maakt ze dekens. Op groot of kinderformaat of als speelkleed.

Volgend project van Truus P.

Handwerkcafé Zwolle is een ontmoetingsplek

Voor breiers


Slow KnittingSpeed Knitters
voor hakers

 Voor borduursters

Gemaakt door G. t. W.

Geke kreeg ook de smaak te pakken van
Randje per Week en loopt snel in.
Voor quilters
Voorbereiding voor Kerst door Alie d. L. 
Voor de Miao-handwerk-liefhebber. (die in up-tempo kan werken)
Twee werken n.a.v. workshop
door docent Ien Rappoldt
Detail
Voor jou! 

Als je van naald en draad houdt, is dit een bijzondere plek om je passie voor handwerk te delen. 
Het maakt niet uit of je beginner bent, gevorderd of zelfs vergevorderd. Ieder werkt met grote interesse en dat kan op ieder niveau.

Mocht je willen beginnen met handwerken, ben je hier ook van harte welkom om eens te kijken wat er allemaal mogelijk is. We helpen je graag op weg.29 oktober 2014

Randje per Week Meeting Point

Op zaterdag 24 januari 2015 staat Handwerkcafé Zwolle geheel in het teken van Randje per Week.

Deze dag is het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle het 'Randje per Week Meeting Point'.

Foto: Annelies van den Bergh
Voor iedereen die het leuk vind het resultaat van Randje per Week 2014 met elkaar te delen.
Om de ooooh's en aaaaah's over elkaars werk te horen. Elkaar inspireren over borduren, materialen, kleuren en Randje per Week in het bijzonder.

In de agenda;
Zaterdag 24 januari - Stedelijk Museum Zwolle
Melkmarkt 41, 8011 MB Zwolle

Meer informatie volgt.
Atelier Soed Idee en Handwerkcafé Zwolle organiseren dit event.

Randje per Week 2015

Ja, je leest het goed. 2015.

Randje per Week gaat door! Er werd al veel over gespeculeerd, maar nu is het een feit.

Foto; Annelies van den Bergh
Annelies en Simone hebben allerlei mogelijkheden de revue laten passeren en ze zijn er van overtuigd dat ze het succes van afgelopen jaar niet kunnen evenaren. Maar dat er een vervolg moest komen was wel zeker! En er zijn nog genoeg ongebruikte Randjes op de schoollapjes in Annelies haar verzameling, dus ze hebben besloten dat ook 2015 iedere week een (gouden) randje krijgt!

Houd de weblog van Randje per Week in de gaten voor meer info.


26 oktober 2014

The Broons

Ze zijn in Schotland enorm populair; Jacki Holt en Ruth Bailey. Zij schreven de boeken 'Knot your own Scotland' en 'Knit your own Britain', die een waanzinnig succes zijn.

Nu hebben ze een nieuw boek gepresenteerd; 'Knit Your Own Broons'! The Broons vermaken al tientallen jaren mensen en is Schotland's meest geliefde familie. Reden om dit gedetailleerde en grappige boek uit te geven om The Broons te breien.
Per 31 oktober 2014 verkrijgbaar.
Allemaal kun je ze maken;  May, Paw, Joe, Hen, Daphne, Maggie, Horace, de tweeling, the Bairn en niet te vergeten Granpaw,

Maar eh, wie zijn The Broons?
The Broons is een grappig stripverhaal in de wekelijkse uitgaven van de Scottish Newspaper, The Sunday Post. De strip gaat over de familie Brown die in een flat aan Glebe Street nummer 10 in een fictieve stad Auchentogle or Auchenshoogle.
De strip is voor het eerst gepubliceerd in 1936.


Release : 31 Oktober 2014
Black & White Publishing
ISBN10: 1910230049
ISBN13: 978-1910230046
Gebonden
Dank aan @jeanineotten en @rudemrlang (die het op een verlanglijstje heeft gezet)

Christel Seyfarth, oktober '14

Voor wie van breien houdt, vooral het inbreien van motieven, zal Christel Seyfarth (Denemarken) geen onbekende zijn.

Klik hier om te zien hoe ze haar laatste collectie voorstelt.

22 oktober 2014

Het karakteristieke stadsbeeld van ZwolleDale Garn

Het is nog steeds een favoriet breigaren, Dale Garn.


Hier tref je een filmpje over Dale

Er zijn diverse adressen in Nederland waar je Dale truien of vesten kunt aanschaffen. Maar er gaat niets boven zelf breien, zooo leuk. Bijvoorbeeld met Dale Heilo (pen 3.5/4). Patronen zijn in veel modellen in het nederlands te koop.

20 oktober 2014

Ontdekkingsreizigers

Ien Rappoldt heeft een groep textielliefhebbers vanuit Handwerkcafé Zwolle  meegenomen op een imaginaire reis naar de Miao. Een hele dag heeft Ien ons verteld over en textiel getoond van de Miao. De meest prachtige werkstukken, soms een paar vierkante centimeter, gingen van hand tot hand onder luide ooooh's en aaah's, 
Ien toont een dicht opeen
geplooide rok uit een hele circel
Ien gaf een workshop waar ze ons leerde hoe we de techniek van het Miao-vouwpatchwork kunnen toepassen. Allerlei vormen maken en vullen met zijden lapjes op klein formaat.
Al doende werd de groep enthousiaster en enthousiaster. Omdat na de eerste oefening al bleek dat er een wereld aan mogelijkheden voor ons openging.
Ook leerde Ien ons enkele door de Miao veelgebruikte borduursteken.Op zo'n dag benut je elke minuut. De middag-thee-pauze is gebruikt om ons een vlechttechniek te leren. 


Geen minuut onbenut, iedere minuut nieuwe inspiratie. En bovenal zo ontzettend gezellig. 


07 oktober 2014

Dystopisch breiwerk

Dystopie; een samenleving die gekarakteriseerd wordt door menselijke misère, narigheid, onderdrukking, ziekten en overbevolking. Het tegengestelde van utopie. 
The Road
Het beeld dat ons getoond wordt is dan ook donker, koud, naargeestig.

The Hunger Games
Deze vormen van samenleving zien we vooral in artistieke uitingen als film. In het bijzonder in films die zich in de toekomst afspelen. Met deze vorm wordt veelal aandacht gevraagd voor
echte-wereld-onderwerpen zoals maatschappelijke, klimaat, economische, religieuze, technologische of ethische vraagstukken.
Snowpiercer
Het bijzondere is, dat in dit soort films vaak gebruik wordt gemaakt van breiwerk. Al dan niet met rafels en / of gaten om contrast te tonen.
Time of the Wolf

The Matrix
Ook in Zwolle, Randje per Week. Diverse dames houdt het enorm bezig. Er wordt volop nagedacht over het vervolg maar ook al over de afwerking en hoe het op z'n mooist tot zijn recht komt.


Gequilt wordt er ook volop. Hieronder zie je details van de vazenquilt van Lon P. en kerstquilts van Ali de L.

Gemaakt door Ali de L.

Bladeren door veel techniek- en patronenboeken. Inspiratie opdoen voor nieuwe projecten. Ervaringen en kennis delen over de boeken en de inhoud ervan.Mooie tas gemaakt door Sijtje B. Zij is vooral quiltster ook al beheerst ze diverse andere technieken ook heel erg goed. Deze tas is ook van haar hand. Mystery Blanket Nederland - #MBNL

De haaksters onder ons kunnen zich momenteel helemaal uitleven met de CAL 2014 van Scheepjes. Maar, voor de breisters staat er ook nog wat te wachten. Hieronder tref je informatie aan over de eerste
"Wat is de Mystery Blanket Nederland precies?"

Na jarenlang alleen maar Engelse Mystery Blankets is er nu eindelijk de eerste Nederlandse Mystery Blanket. Het ontwerp is van een Nederlandse ontwerpster, Gonny Albers. De gebruikte, hoge kwaliteit garen (+- 30 bollen) zijn van Nederlandse bodem (80% katoen, 20% acryl)!

Het leuke van een Mystery Blanket is dat je van te voren niet weet hoe je gebreide deken er uiteindelijk uit komt te zien. Het enige wat we van te voren meedelen is het thema. En het thema is.... Bohemian Chic!

De Mystery Blanket is een uniek project verspreid over zeven maanden en start op 1 december 2014. De deken is opgebouwd uit dertig verschillende vlakken die in maand zeven op een bepaalde manier aan elkaar gezet worden.
Je weet van te voren niet wat voor breipatronen je krijgt. De deken wordt gedurende de looptijd van zeven maanden NIET openbaar gemaakt, dus je doet mee aan een speciaal en uniek project!Alle informatie over deelname, kosten, een FAQ's vind je onder deze link.

02 oktober 2014

CAL 2014 van Scheepjes start 3 oktoberWellicht heb je het al gelezen op de Scheepjes-facebookpagina: op 3 oktober start een nieuwe mystery CAL (Crochet a Long) van Scheepjeswol met Cotton 8.

In 12 weken tijd haak je met 12 kleuren een mooie, kleurrijke deken bestaande uit verschillende vierkantjes. Deze zijn geïnspireerd op kleurrijke, veelvormige vetplantjes, kan het niet anders dan een prachtproject worden. De eerste 10 weken worden de patronen voor de deken gepubliceerd. In weken 11 en 12 wordt aandacht besteed aan bevestigen en afwerking met rand.

 Wink - oftewel Marinke Slump - is een ontwerpster die houdt van vrolijk gekleurd haakwerk. Met meer dan 30.000 volgers is ze een beroemdheid in de haakwereld!

Op deze blog vind je de patronen als PDF én op de site van de Facebook group.
Het gaat op 3 oktober van start met de release van het eerste patroon.

Als je hieraan mee wilt doen en op schema blijft, heb je voor Kerst een deken. Cosy en warm voor jezelf of als modieus cadeau voor iemand die je dierbaar is.

Om het je gemakkelijk te maken is er een Mystery CAL-pakket samengesteld. De benodigde 26 bollen Cotton 8 in twaalf verschillende kleuren die samen een kleurrijke deken gaan vormen.

Naar het schijnt zijn de haakpakketen schaars. Gelukkig hebben veel Scheepjes-dealers al ruim ingekocht en pakketten op voorraad. Maar op 10 oktober is er een volgende release van de leverancier. Kortom, er is meer dan voldoende voor iedereen die deze mystery CAL wil volgen.