02 maart 2015

Gé Reinders - Het Zakdoekje - in Zwolle

Gé Reinders
Op 5 mei staat Nederland weer helemaal in het teken van Dé Bevrijding. Dat wij dit jaar in Nederland zeventig jaar na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, in vrijheid kunnen leven.
Zeker op dit moment, waar grote delen van de wereld met elkaar in oorlog zijn, de vrede ver te zoeken is, is het belangrijk stil te staan bij een verworven vrijheid.

Vrijheid staat nooit op zich. Vrijheid win je, herwin je.
Voorafgaand aan 5 mei en de feestelijkheden, wil Handwerkcafé Zwolle stilstaan bij wat er aan vrijheid voorafging. Ook in de wereld van textiel zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

De Limburgse zanger/theatermaker Gé Reinders komt naar Handwerkcafé Zwolle om een lezing te geven over Het Zakdoekje. Op donderdag 23 april 2015 om 14.00 begint de lezing in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle.
Een lezing over en met Het Zakdoekje, ondersteund met beeld en een aantal liedjes die speciaal voor dit programma geschreven zijn. 


Het Zakdoekje is tijdens de oorlog door zijn moeder geborduurd. Op een, rafelig, oranje zakdoekje heeft ze, in kettingsteek, ‘Ravensbrück’ en ‘Voor God en Vaderland’ geborduurd. Het beknopte dossier van haar verzwegen oorlogsgeschiedenis.
Gé Reinders is na het overlijden van zijn moeder een vijf jaren durende zoektocht begonnen naar zijn moeders verleden in oorlogstijd.
In zijn boek ‘Het zakdoekje’ beschrijft hij zijn zoektocht naar dat verleden.

Dit programma kan alleen doorgaan bij voldoende belangstelling!

Aanmelden is wel een voorwaarde. 
Je kunt je vast opgeven door het contactformulier op deze pagina in te vullen. 
Toegangsprijs € 10,00 ter plekke te voldoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten