22 mei 2016

RHS Chelsey Flower Show 2016

Dit jaar zal er tijdens de RHS Chelsea Flower Show een rode loper van klaprozen zijn met aan beide zijden klaproosvelden.

Installatie in aanbouw in de tuin
van het Royal Hospital
Foto: Mark Kehoe
Meer dan 300.000 gehaakte klaprozen zijn 'geplant' en zijn een prachtig gezicht in de tuin van het Royal Hospital. Deze tuin van gehaakte klaprozen is naar een idee van Australische ontwerper Philip Johnson. Hij won in 2013 Best Show Garden. Het schijnt adembenemend mooi geworden te zijn, al die duizenden klaprozen op 2000 m2.

Philip Johnson met een creatieve staat van dienst van meer dan twintig jaar, staat bekend als pionier van het Duurzame Australische Landschapsontwerp.
Dit ontwerp sluit aan bij een eerdere installatie op Melbourne's Federation Square op Anzac Day 2015. Anzac:  Australian and New Zealand Army Corps.

Lynn Berry, Margareth Knight en Philip Johnson
Foto: RHS
De uitvoering van dit project light bij textielontwerpers Lynn Berry en Margareth Knight. Zij besloten mee te doen en 120 klaprozen te haken. Als eerbetoon aan hun vaders die allebei in de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten. Deze gehaakte klaprozen sprak heel, heel veel mensen aan die mee wilden doen.
Al heel snel groeide het getal van honderdtwintig tot ver boven de driehonderdduizend gemaakt door ongeveer 50.000 deelnemers wereldwijd.

Foto: Mark Kehoe

Foto: Mark Kehoe

Elke klaproos staat voor een herinnering
Foto: RHS
Deze unieke, hangemaakte klaprozen zijn een eerbetoon aan allen die dienden in oorlogen.
De klaprozen zijn de 'draad van verbinding' met de mannen en vrouwen, strijdkrachten, die gevallen zijn. De klaprozen zijn gehaakt door mensen uit diverse culturen, landen / steden en in de leeftijd tussen 2 en 102. (Aldus de organisatie)


* De klaproos is een symbool dat gebruikt wordt bij Remembrance Day in het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebest landen. Hiermee worden de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten die daarop volgden herdacht.

** In 1915 werd het "Australian and New Zealand Army Corps", kortweg, ANZAC, gevormd. Deze eenheid nam deel aan een operatie om Istanboel te veroveren. Hun invasie begon, en eindigde, met een landing op het strand van Gallipoli op 25 augustus 1915.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten