29 juni 2017

Leuke uitjes

19 Juli  

De jaarlijkse Weversmarkt in Hoorn, die dit jaar voor de 13e keer wordt georganiseerd door leden van WEEFNETWERK, vindt plaats op 19 juli op de Grote- en de Kleine Noord van 10-17 uur.Met meer dan 180 kramen vol met handgeweven, gebreide of gevilte artikelen is dit het grootste en kleurrijkste textielevenement in Nederland. Daarnaast zijn er vele weef- spin- en viltdemonstraties alsmede aanbieders van materialen als wol en katoen en van boeken over de verschillende technieken.Het begin van de Weversmarkt ligt schuin tegenover het NS station; parkeren kan aan de noordkant van hetzelfde station.


vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli 2017
"Rode Schoollapjes in de tuin "
Open Huis en Tuin met Schoollapjestentoonstelling 
.
In de tuin - die dan volop in bloei staat - en in de woning van de “Boerewente” van Aukje de Boer in Twello, zijn diverse Merklappen en andere borduurwerken tentoongesteld. 
Atelier Soed Idee, bekend van het “Randje per Week”, richt een winkeltje met borduurmaterialen in, in één van de bijgebouwen.Tevens is er een Brocante verkoop. 
Bezoekers kunnen vrij rondlopen om de tuin en de borduurwerken te bewonderen.
De “Boerewente” is gelegen aan de Lindelaan 22 in Twello, nabij het spoor. 
Beide dagen is de tuin geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 
De entree is gratis en de koffie en thee staan klaar.
www.boerewente.nl 


1 Oktober
Dan vindt het Amsterdamse Breifestival plaats georganiseerd door De Amsterdamse Steek (Breien en haken in Nederland)
Werkstatt Eisinger is ook van de partij, met twee workshops. Het programma wordt 1 juli om 9:00 bekend gemaakt. Ook gaan de inschrijvingen dan open. 
Een hele dag ligt de focus op workshops en instructie voor 100 deelnemers en liefhebbers. Dat belooft een mooie dag te worden.
http://www.deamsterdamsesteek.nl


20 & 21 oktober 2017
Worden de Nederlandse Breidagen georganiseerd.
Breien en haken is populairder dan ooit!!
Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen met en onder gelijkgestemden. Meld je aan voor de inspirerende workshops, waar je verrassende ideeën kunt opdoen en nieuwe technieken leert. Op de Ravelry-meetingpoints kun je patronen, tips en ervaringen uitwisselen. Bij de meer dan 70 standhouders kun je terecht voor wol, patronen, naalden, vachten, vilt, brei- en haakboeken, textielverf en veel meer.
De hoofdgast van de 14e Brei- en Haakdagen is de Duitse Melanie Berg, ook bekend onder de naam Mairlynd.
ijsselhallen zwolle
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
https://breidag.nl/

Langlopend:


Streekgebonden
t/m 30 augustus in Infocentrum Den Nul
Rijksstraatweg 209
Heeft Textielkunst NU haar jaarlijkse expositie. Een rijke tentoonstelling met uiteenlopende werkstukken en objecten zijn er te zien.
Textielkunst NU is een landelijke groep vrouwen die de grenzen binnen textiele werkvormen verkennen en steeds verleggen.
Dagelijks geopend 10-17 uur. Toegang gratis,
http://textielkunstnu.blogspot.nl/


T/m 10 september te zien in het Fries Museum te Leeuwarden
‘Sits, katoen in bloei’
Het Fries Museum in Leeuwarden presenteert een grote tentoonstelling over sits. Glanzend, gebloemd, handbeschilderd katoen uit India dat in de 16de eeuw Europa veroverde. Prachtige patronen die vertrouwd voelen en tegelijkertijd een heel bijzonder verhaal met zich meedragen. Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke collectie goed onderhouden sitsen. Van rokken, jakken, zonhoeden en streekdracht tot wandkleden en dekens. De tentoonstelling Sits, katoen in bloei neemt de bezoeker mee op een reis van India naar Hindeloopen, naar Indonesië en Japan.
https://www.friesmuseum.nl/te-zien-en-te-doen/tentoonstellingen/sits/


Museum het Leids Wevershuis in STIJL

Weven Vilten Quilten
In 2017 wordt landelijk het 100-jarig jubileum van De Stijl gevierd onder de naam Mondriaan to Dutch Design.  Zeker 10 steden doen hieraan mee, waaronder natuurlijk Leiden, van waaruit van Doesburg deze vernieuwende (kunst)beweging in 1917 oprichtte. Naast o.a. De Lakenhal gaat ook Museum Het Leids Wevershuis vorm geven aan dit thema met exposities en een Weverswerkplaats in STIJL.
te zien t/m 24 september
http://www.wevershuis.nl/de-stijl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten