06 februari 2018

Droomdekentjes en NL DOET

Het Oranjefonds organiseert op 9 en 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land


de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NL DOET zet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.



De regenboogboom, doet daar ook dit jaar weer aan mee met het maken van Droomdekentjes.
Pak jij als quilter of handwerker de uitdaging aan?

Ook in Zwolle kun je je inschrijven als vrijwilliger om samen met de begeleiders een mooi droomdekentje te maken voor een kind met een uitdaging.


klik op de kaart om je aan te melden


Heb je nog niet eerder zo'n dekentje gemaakt?
Dat is geen enkel probleem, de begeleiders helpen je graag op weg en het wordt in ieder geval ook een hele gezellige dag.
Tijdens NLdoet stelt onze droomdekenmaakgroep haar deuren open voor jou. De NL DOET-klus bestaat uit het maken van Droomdekentjes. Aan het eind van de dag zijn er mogelijk al dekentjes af, of in ieder geval bijna af.

Wij zullen zorgen voor de materialen om dekentjes mee te maken. Het is wel fijn als je je eigen naaimachine mee kan nemen.


Nog een paar weetjes
Ieder Droomdekentje wordt met liefde gemaakt door een van de honderden vrijwilligers in Nederland. Alle droomdekentjes zijn uniek, gemaakt voor een uniek kind die een veilige schuilplek nodig heeft.
Droomdekentjes worden sinds 2001 verzameld en uitgegeven door Stichting de Regenboogboom.
Stichting de Regenboogboom is al ruim 25 jaar in Nederland bezig de droom te verwezenlijken van een meisje van 5 jaar: Alle kinderen van Nederland de kans te bieden onder hun eigen Regenboogboom te kunnen zitten. Dat is een plek in je gedachten en in je liefste dromen waar alles veilig is en fijn. Een plek waar je jezelf kunt terugvinden en ontdekken wat je allemaal in huis hebt.
Per jaar ontdekken bijna 7.000 kinderen die veilige plekje en krijgen ruim 2.500 kinderen een Droomdekentje. Het gaat dan om kinderen in ziekenhuizen, blijf van mijn lijf organisaties, instellingen en ook kinderen thuis.
Ten minste 40.000 kinderen per jaar zouden een persoonlijk Droomdekentje goed kunnen gebruiken. We zijn al goed op weg. Kijk voor meer informatie op de website van Droomdekentjes.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten