29 mei 2019

Dé Zwolse BUSKAPTAS

Woon je in Zwolle, werk je in Zwolle, ben je geboren in Zwolle of vind je Zwolle een leuke stad?
Dan wil je misschien wel een ‘Stukje Zwolle’ hebben.

Zwolle is in transitie. Er wordt volop verbouwd maar ook gebouwd.
Zo is onlangs het busstation dat al sinds mensenheugenis aan de voorkant, noordzijde, van het stationsgebouw was, verplaatst naar de zuidkant van het spoor en ligt nu aan de Hanzelaan in de Spoorzone. (@spoorzone038)

Er is een gloednieuw busstation gebouwd waarbij het perron via de  reizigerstunnel aansluit op het NS-station. Een busstation waar meer dan 1200 stop en go’s per dag zijn. Waar dat aan de noordzijde nog voor levensgevaarlijke situaties zorgde, verloopt alles nu vlekkeloos.

Door ook de modernisering die op het treinstation heeft plaatsgevonden, is er nu de ruime reizigerstunnel, roltrappen, en zijn er nog steeds maar nu nieuwe, mooie boog-overkappingen op alle perrons. De perrons van het treinstation zijn van NS en ProRail en het busstation is van Gemeente Zwolle.

Maar nu komt het
Omdat het busstation van Gemeente Zwolle is, heeft het ook een afwijkende overkapping. Maar wel ontworpen met de boog-overkapping van het treinstation als inspiratie!

De overkapping van het busstation in vormgegeven door een aantal Zwolse kunstenaars, te weten: Melle Mijnhardt, Tamme de Boer en Stefan Alberts.

Op de hele kap staat Zwolle in vogelvlucht. De watertoren, De Grote Kerk, de Peperbus, de Sassenpoort, het Pelserbrugje. Er is van alles te ontdekken op het grote kleurrijke graffiti ontwerp. Het is een kunstwerk met functie geworden. De kap is geplaats en iedereen is blij.

Deze foto is uit 2018 en van
de Stentor _ Frans Paalman
Let op: Hoe leuk is dit
Op een gegeven moment is er contact opgenomen met Handwerkcafé Zwolle. Het bericht was; er is nog een stuk materiaal over van de overkapping, Wat kunnen we daarmee?

Het volgende is bedacht
Gedurende een periode van zes weken kun je je eigen BUSKAPTAS maken.
Een stukje Zwolle in je hand, hoe leuk is dat! Bovendien is er van jouw tas geen tweede!

We gaan het model van een shopper maken met, natuurlijk! handvatten in Zwols blauw canvas,  waar je lekker veel spullen in kunt vervoeren. Of alleen maar paraderen, dat mag natuurlijk ook. Misschien zit je in de zomervakantie met je Zwolse BUSKAPTAS lekker op het strand!

Bij BrainZ is een pop-up atelier ingericht waar een naaimachine staat die voor dit werk geschikt is. De machine staat er met medewerking van Hans Koopman Bedrijfsnaaimachines.

Kom bij BrainZ en doe mee!
Je kunt meedoen door je aan te melden bij handwerkcafezwolle@hotmail.nl
Dan wordt er overlegd op welke tijd jij kunt en de machine vrij is. Kosten hiervoor zijn 15,00 € per persoon per tas, en je mag natuurlijk je eigen tas meenemen.

BrainZ ligt aan het Lübeckplein in Spoorzone, op slechts enkele meters afstand van het nieuwe busstation met die prachtige overkapping.

Mocht je wel een Zwolse BUSKAPTAS willen maar ‘m niet zelf willen maken?
Dat kan ook, dan maken wij hem voor je. De prijs van de tas is 15,00 euro en ook leuk om cadeau te doen. Of als relatie- of kerstgeschenk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten