Pagina's

09 februari 2013

Verrassing!

Je hebt vast gelezen dat de inzending van Handwerkcafé Zwolle voor de wedstrijd van de Aardbeienacademie een van de prijswinnaars is geworden.
Als je hier meer over wilt lezen, klik dan hier hoe het begon. En hier hoe het verder ging.

Vandaag is de prijs bezorgd. Smaakvrienden - fruit door Angélique Schmeinck. De subtitel is 'oneindige culinaire inspiratie'.
Wat een geweldig cadeau! Een heel inspirerend boek met een glansrol voor fruit.
Bijdragen vind je onder andere van Hans van der Molen, voorzitter van Slow Food Nederland en Peter Klosse.
Ook is er een bijdrage in opgenomen van 'onze eigen Jan Robben'. Jan Robben die je in één adem noemt met de Aardbeienacademie. Jan Robben schrijft in dit boek een artikel over de zijn Smaakaardbei.


Het boek gaat over creativiteit, genialiteit, basis en een idee uitwerken tot een gouden idee.
Het gaat over ons brein. De waarneming, associatie en de verbeelding. Dezelfde dingen zien, er anders over gaan denken.
Het gaat over kunst en kunde. Over ambacht, kunstzinnige prestaties, verleggen van grenzen met behoud van identiteit en eigen stijl.

Hoe waar is dit alles! Wij, met onze passie voor textiele werkvormen, worden hier immers ook mee geconfronteerd. Het is een bijzonder inspirerend boek. En een heel trendy, mooie uitgave. Zeker bruikbaar voor liefhebbers van fruit, maar ook voor liefhebbers van textiele werkvormen. Al bladerend zie je heel bijzondere werkstukken ontstaan.

Jan Robben;
Leuk, het Twitter-initiatief rondom de smaakaardbei.
Dank voor het prachtige boek. Heel erg inspirerend én leerzaam.

Een aardbei is nog geen Smaakaardbei. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten