01 juli 2014

Inside informationMocht je denken dat dit een landvast op de steiger is, heb je het mis. Het is wol. Weliswaar heel erg dik gesponnen wol. Maar het is wol. Deze wol is om een heel dunne kern gesponnen tot een dikte van meer dan een centimeter doorsnede.
De wol is in natuurlijke tinten geleverd aan de opdrachtgever. Het moest natuurlijk tot roomwit met een grijszweem zijn.
Van deze wol is tapijt gemaakt. Kamerbreed tapijt. Kun je je voorstellen hoe enorm dit en zwaar dat is? De opdrachtgever heeft meerdere malen wol laten spinnen en laten verwerken tot tapijt tot het uiteindelijk naar de zin was. De wol moet namelijk passen in het nieuwe thema; Mont Blanc.

Het tapijt gemaakt van deze wol is gelegd in hotelkamers in een hotel in Dubai. (Één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten.) Ieder jaar worden in dit hotel alle kamers gerenoveerd én krijgen de kamers een nieuw thema. Het thema wordt volledig, tot in ieder detail,  doorgevoerd. Dus ook de tegelvloeren en -muren in bijvoorbeeld de badkamers moeten binnen dit nieuwe thema er verbluffend uitzien. Dus wordt alles uitgehakt en -gebroken en vervolgens wordt álles, binnen het nieuwe thema, opnieuw geplaatst en gelegd. De jaarlijkse renovatie kost € 400.000 per kamer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten