12 november 2017

Freeform Knitting - Lijnenspel

Gisteren, zaterdag, stond weer in het teken van breien. Freeform Knitting welteverstaan. Je kunt het ook Jazz-knitting of improviserend breien noemen.
Je breit vrije vormen, maar wel gecontroleerd. Het is dus niet zo, je doet maar wat en ziet wel. Zeker niet. Er wordt volop nagedacht en gesproken over, in dit geval, lijnenspel.


De middag start met het bekijken van en overleggen over verschillende mogelijkheden. Dan gaan we aan de slag. Het is boeiend te zien dat iedereen met een andere draaddikte in een andere kleur en motieven aan het werk gaat.

Op een middag als deze, is het resultaat vaak niet meer dan een een proef. Het 'grote werk' komt daarna thuis. Aan het eind van de middag neem je niet alleen je proef mee naar huis maar ook honderden ideeën en kennis over mogelijkheden hoe je het kunt aanpakken om het 'Lijnenspel' vorm te geven.


Mathilde Jongbloed is docent van deze cursus en geeft met veel enthousiasme en plezier les. Ze brengt enorm veel voorbeelden mee die ze thuis heeft voorbereid om de lessen kracht bij te zetten.
Wij, haar leerlingen, zijn heel blij met Mathilde.

Zo'n middag is niet alleen erg leerzaam maar ook heel erg gezellig! We drinken koffie en thee en nuttigen daarbij heel wat lekkere dingetjes.


We hebben ook ons vorige thema 'Herfst' besproken én de kalender van volgend jaar. Want, we blijven breien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten