08 november 2017

Najaar in De Gezelligheid

De Gezelligheid is een café aan het Gasthuisplein in Zwolle waar Handwerkcafé Zwolle tijdelijk onderkomen heeft.

We hebben twee leuke middagen hier doorgebracht. Eén op de vierde woensdag in oktober en één op zaterdag. Zaterdag als uitzondering omdat we toen onze najaarsworkshop hebben georganiseerd.
De najaars- of winterworkshop is inmiddels een traditie. Begonnen als aanvulling op de maandelijkse openstelling. Omdat in december de 4e woensdag van de maand in de week van Kerstmis valt. Daarom is er nooit een 'gewoon' Handwerkcafé Zwolle in december. De workshop is extra in november of begin december. 

Dit jaar was er keuze uit een enorm kleuraanbod van het garen Sweet Treat van Scheepjes. Dit is een dun garen waarmee je op naald 1.5 haakt of breit.
Wij hebben ons dit jaar op het haken van sieraden gericht. Oorbellen zijn het geworden. Er is hard gewerkt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers! Superleuk was het, met veel deelnemers die allen met mooie sieraden naar huis gingen.

Dit garen is ook uiterst geschikt voor bijvoorbeeld kerstornamenten, andere sieraden dan oorbellen of accessoires. Eigenlijk is het zo; dat wat je er ook van maakt, het werk heeft altijd een verfijnde uitstraling. En zeg nou zelf, het zijn toch snoepjes!


Sweet Treat - Scheepjes

Hieronder zie je foto's met werk waaraan op de ander middag is gewerkt. Je zult begrijpen dat er meer gedaan wordt met verchillende technieken in uiteenlopende stijlen en technieken. Maar helaas zijn niet overal foto's van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten