30 oktober 2018

Breidagen I

Net binnen bij de Nederlandse Breidagen in Zwolle viel de outfit van deze mevrouw me op.  De snit van de broek én het jasje, heel bijzonder. Fashion gebaseerd op Japanes Streetwear.


We raakten in gesprek en ze vertelde me dat ze knitwear-designer is. Haar naam is Alina Popovici en haar ontwerp was te zien in de stand van Yarnz. Alina nodigde me uit om later haar ontwerp te komen bekijken.

Alina is Roemeense en woont al een jaren in Frankrijk. Breien doet ze al sinds ze zich kan herinneren en in 2017 lanceerde ze haar label 'La Maille aux Tableaux'.

Het label is opgezet na de beslissing het roer om te gooien. Ze wilde een herstart maken en een creatief, eenvoudig en langzamer leven te leiden. Alina maakt ontwerpen geïnspireerd op kunst om daaropvolgend handgebreide stukken te maken. Haar werk ziet ze als een meditatieve benadering van de wereld en de verborgen schoonheid.

Alina met de door
haar ontworpen trui met de naam
Graphismes

Eenmaal bij Yarnz -  Michéle Tewes -  aangekomen, staat daar de door Alina ontworpen trui Graphismes te pronken. Superzacht en soepel gebreid van handgeverfd garen van Kokon.
Michéle zegt dat het Yarnz niet zo boeit hoe het genoemd wordt; eco, bio, fair. Ze vinden het van belang dat de garens eerlijk en verantwoord geproduceerd worden.

Inmiddels staat het patroon van Graphismes ook bij Ravelry


Geen opmerkingen:

Een reactie posten