30 juli 2012

Borduren en Versturen - Mail Art

Enkele weken geleden heeft Handwerkcafé Zwolle een Mail Art envelop ontvangen vanuit Waddinxveen. Deze is gemaakt door organisator van dit Handwerkcafé; Lilian.

Mail Art is een wereldwijde culturele ontwikkeling die al jaren aan de gang is, vooral binnen de wereld van grafici. Het betekent dat je, vooral visuele, kunst wereldwijd verstuurd via het bestaand postnetwerk.

Het is inmiddels ook de wereld van textiele werkvormen binnengedrongen en al gedurende enige tijd houden velen zich hiermee bezig. Net als Yarn Bombing (wildbreien), blijft het als een virus om zich heen grijpen en zijn er meer en meer mensen die zich er mee gaan bezighouden.

Handwerkcafé Zwolle kreeg geborduurd werkstuk dat, gefrankeerd met 'gewone' postzegels, door de post bezorgd is. Het is geadresseerd en geïllustreerd. Op deze envelop staat een afbeelding van twee dames die handwerken met uitzicht op de Sassenpoort.

Op woensdag 5 september wordt in Handwerkcafé Zwolle een workshop Mail Art georganiseerd.
Lilian, organisator van Handwerkcafé Waddinxveen, gaat voor ons in Zwolle de workshop verzorgen. Zij heeft al ontzettend veel Mail Art enveloppen gemaakt én ontvangen.













Het is een geweldig leuke manier om met naald, draad en bijvoorbeeld kraaltjes en lapjes en patroontjes bezig te zijn. Je gebruikt je eigen creativiteit om de envelop te maken. Geen enkele envelop is hetzelfde, allemaal unieke exemplaren.

Lilian leidt ons de wereld van Mail Art binnen. Onder haar leiding gaan we een envelop maken. Ook kan zij als geen ander de kneepjes, de verfijning en valkuilen noemen. Over het ontwerpen, maken, voeren én belangrijk het plakken van de postzegels op stof. Haar ervaring in het maken van Mail Art enveloppen komt ze aan ons vertellen. Lilian is iemand die heel smakelijk over successen in Mail Art kan vertellen. Maar ook de anekdotes zullen veelvuldig aan bod komen. De collectie Mail Art enveloppen in haar bezit, zal ze op deze middag meebrengen.


Deze workshop is vooral bedoeld voor iedereen die het leuk vindt zich bezig te gaan houden met deze vorm van borduren en versturen.

Je kunt op alle niveaus deelnemen. Je kunt een klein motiefje en adressering borduren op aïda of aftelbare borduurstof. Als je ervaren borduurster bent kun je meer motieven of randen op de envelop maken. Ook kun je de techniek van appliceren en vrij borduren toepassen.

Je ziet alles is mogelijk, het gaat erom dat je een gezellige middag hebt en daarbij nog een (begin aan een) heel bijzonder werkstuk maakt.
Een bijzonder werkstuk om toe te voegen aan je eigen verzameling óf om daadwerkelijk op te sturen. Zomaar; met thema naald en draad of aan je beste vriendin, voor een verjaardag of tijdens advent.


De workshop Mail Art wordt georganiseerd in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle op woensdag 5 september. En begint om 13.30 uur.

Vooraf kun je bedenken hoe en op welke stof je de Mail Art wilt gaan maken. Breng een stuk stof van 35x25 cm mee en borduurzijde in de kleuren waarmee je wilt werken. En ook enkele patroontjes die je erop wilt plaatsen.

Enkele kleuren borduurzijde zullen we tijdens deze middag bij ons hebben. Misschien zit jouw favoriete kleur en niet bij, houd daar rekening mee.

Meenemen; gegevens van geadresseerde, borduurstof 35x25 cm, óf linnen band met breedte 20 cm (je hebt dan 35 cm nodig), borduurzijde, patroontjes, borduurnaald, spelden, centimeter en schaartje. Eventueel een verdwijnstift (bij vrij borduren / appliceren), eventueel stofjes voor applicatie en indien van toepassing een borduurring.
Ben je een snelle werker en wil je tijdens deze middag de envelop al voeren, vergeet dan niet een nog een stofje (katoen) van 25x35 cm mee te brengen.

Voor deze workshop moet je je wel aanmelden. Dan kan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl
De kosten voor deze middag zijn € 10,00 inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Prachtig weer en meer

Woensdag was het weer geweldig en hebben we in de schitterend aangelegde tuin van het Stedelijk Museum Zwolle gezeten. Volop genoten van het prachtige weer in een bijzondere omgeving.
Het mooie weer weerhield ons er niet van om bezig te zijn met diverse vormen van handwerken. Een prachtige quilt - in wording- is getoond.

Er is een groot stuk katoen volgens vooraf getekend motief ingeregen om binnenkort in een verfbad ondergedompeld te gaan worden.

Gebreid werd er ook volop. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met mooi breiwerk. Het lijkt wel of de koudere seizoenen in dit land veel langer duren dan de warmere. Goed voorbereid is het halve werk.

De jongste deelnemer deze keer  is acht jaar en breit er lustig op los. De jongedame is in de zomervakantie een weekje in de omgeving van Zwolle. Ongetwijfeld zien we dit breitalent in een volgende vakantie weer.

Borduren blijft altijd 'in'. En zeker met deze temperaturen is dat heel prettig werk. Het appliceren van stof en daarbij vrij borduren, een combinatie van kruissteek met open randen of kleurrijk op aftelbare stof.
Volop is er gehandwerkt, maar misschien meer nog, zijn deze keer verhalen de revue gepasseerd. Verhalen en anekdotes over stoffen, draden en kleuren.

Uitgebreid hebben we het nog gehad over het kunstwerk van Jan Pieter Gootjes waar door Handwerkcafé Zwolle aan is meegewerkt. Door alle deelnemers is dit ervaren als heel bijzonder. De filosofie achter het werk. De combinatie van katoen en handgeschept papier. De filmploeg die het werk vastgelegd heeft. De heel bijzondere sfeer die er heerste. Op 5 oktober 2012 zal de première van de videopresentatie worden georganiseerd in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle. Als je het leuk lijkt hierbij aanwezig te zijn, kan dat. Meld je wel even aan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl

We hopen dat het op 22 augustus ook prachtig weer zal zijn. Dan kunnen we weer in de tuin volop genieten!




24 juli 2012

In de Museum Tuin!

Het zal niemand ontgaan zijn. Het is zomer! Het vakantieseizoen is begonnen. En velen stonden verleden weekend voor Spaanse en Italiaanse grenzen in de file.
Maar hier is het ook prachtig weer. Zonnig en warm!
Bovendien is morgen vanaf 13.30 uur Handwerkcafé Zwolle weer geopend. Op zo'n zonnige dag kan het niet mooier dan dat het Handwerkcafé Zwolle in de tuin van het Stedelijk Museum georganiseerd wordt. En niet, zoals inmiddels gebruikelijk, in het Atelier van het Stedelijk Museum. 

We laten ons inspireren tot het maken van prachtige textiele werkvormen in de schitterend aangelegde stadstuin. Een historische setting, tussen het Drostenhuis en de Peperbus (de toren van Onze Lieve Vrouwe Basiliek),  in de geweldige tuin die is ontworpen en aangelegd door Harry Pierik.
foto: De Weekkrant - De Peperbus
We verblijven tussen kunst en cultuur, kunnen het carillon van de Zwolse Beiaard (Peperbus) beluisteren en in zon - of als je wilt in de schaduw -  genieten van weer en omgeving. 

foto: de Stentor
En ons natuurlijk bezighouden met ...... Handwerken en Textiele Werkvormen! 

17 juli 2012

What to wear II-a

Het merendeel onder ons is, waarschijnlijk, niet veel in de gelegenheid om Haute Couture van een designer te dragen. Maar wél binnen ons bereik is het meer draagbare Ready To Wear. 
Valentino heeft ook voor het komende seizoen een RTW collectie samengesteld. Hierin zijn ook veel borduursels en versieringen aangebracht. We mogen gezien worden. Valentino heeft weer de combinatie weten te maken tussen historie/traditie, vakmanschap en de moderne tijd waarin we leven. 





Trendsetting maar trouw aan de Valentino traditie.                                                           

What to wear II

De middeleeuwse kleuren spelen bij meer designers een rol. Geïnspireerd door deze periode en uitgevoerd in fluweel in donkerblauw, mosgroen, steenrood. Zo ook bij Valentino. Sinds de pensionering, in 2008, van Mr Valentino, staan Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli als creatief directeur gezamenlijk aan het roer.




Zij tekenen voor een ingetogen, kalme maar toch rijke, mooie collectie waarin de nadruk op taille wordt gelegd.                                 

What to wear I

Altijd leuk, spannend, om te zien wat 'de designers' voor ons bedacht hebben. Bijzonder is te zien wat Olivier Rousteing ons toont in de tweede collectie die hij ontworpen heeft voor Balmain voor het seizoen 2012/2013.

Voor komende herfst en winter is gekozen voor de 'koninklijke' look.
Het effect gecreëerd door het gebruik van juwelen, parels, gouddraad en fluweel. Fluweel in middeleeuws groen, roze met zilver en brokaat. Maar ook parelmoer in combi met off-white of zwart/zilver. De schouderlijn loopt bij Balmain iets breder door. 

15 juli 2012

Brei je Brein - Resultaat

Gisteren was het zover. Het KOP Festival in Deventer. Een event waar alles om onze 'kop' draaide. En, niet onbelangrijk, waar volop werd samengewerkt tussen wetenschappers en kunstenaars. Veel van wat zich in onze kop afspeelt werd inzichtelijk gemaakt.

De meer dan vijfhonderd bezoekers konden ook actief deelnemen aan veel onderdelen. Er werden lezingen gegeven, films gedraaid, presentaties verzorgd over diverse manieren van onderzoek, en stellingen werden geponeerd waarna discussie met aanwezigen is gevoerd. Ook werden er thema's behandeld; ADHD, de ziekte van Huntington en 'Het Oudere Brein'.
Brei je Brein maakte ook deel uit van dit festival en hiervoor was ook volop belangstelling van bezoekers in alle leeftijden. Tijdens de laatste weken zijn er volop neuronen gebreid. Op een gegeven moment waren er tegen de honderdentachtig en het doel was tweehonderd stuks. Tijdens het festival zijn er nog breisels ingeleverd en is het gestelde doel meer dan ruimschoots overschreden. 
Een tafel vol neuronen
Er is een groot bloedbanen-frame gemaakt waar de neuronen aan vastgezet worden. Vervolgens worden neuronen met elkaar onderling verbonden. Anders zou een brein nooit kunnen 'werken'.  Ook het frame bestaat uit wol met daarin versteviging. Het ontwerp is van Geertje Dokter en is uitgevoerd door Geertje Dokter en Ingrid Aben.
Geertje Dokter  voor haar ontwerp
foto: Dirk-Jan Bax
Aanwezigen, al dan niet breiers, konden de neuronen aan het frame verbinden. Na het aanbrengen van ieder neuroon is een foto gemaakt. Zo zie je dat het brein groeit en zich ontwikkeld. Alle beelden zijn uiteindelijk achter elkaar gemonteerd en worden als 'film' gepresenteerd. Dit is te zien op het screen dat aan het frame vastgezet is. Op datzelfde screen kun je een line-up via Twitter volgen van iedereen die reageert met #kop12 of #breijebrein. Op deze manier van verbindingen wordt niet alleen de materie van ons brein zichtbaar gemaakt maar ook verbinding gelegd tussen wetenschap, kunst en hedendaagse mogelijkheden van media.




Bekijk hier het uiteindelijke resultaat van Brei je Brein!

13 juli 2012

Er een begin aan breien

Onderstaand artikel is overgenomen uit: Millennium Travels - een reisblog.


Deze tekst is van Merijn, geplaatst op 12 juli 2012

So guys, set aside your traditional ideas and start knitting!’ zei onze projectbegeleider op de eerste dag. Dit was het startsein voor een breisessie die zou bepalen welk geslacht het snelste een nieuwe vaardigheid onder de knie zou krijgen. De cliché van je oma op een schommelstoel was zeker niet van toepassing. We presenteerde de activiteit als een challenge, maar het was vooral erg gezellig.


Breien bleek een goed idee om bij te komen van een zware workshop. Het idee van deze bezigheid was vooral om aan te tonen hoe makkelijk het is om iets te leren en te maken. Voor mij werd het voor het eerst duidelijk hoe besmettelijk kennis wel niet is. Zelf had ik nog nooit gebreid en het was uiteindelijk een Zulu die het mij aan het eind van de 45 minuten uitlegde. Het was prachtig om te zien dat iedereen – ja, ook de jongens – elkaar duidelijkheid konden bieden. Gelukkig ben ik nog twee weken door hen omringd, want ik heb nog veel te leren en mijn moeder verwacht nu een sjaal.


Merijn leert breien
De Betere Wereld - Enjoy and do good

06 juli 2012

Brei je Brein II

Gisteren was in "Dol op Wol" in Deventer, tussen 19.00 en 21.00 uur, de mogelijkheid om mee te breien of zelfs te leren breien in het kader van Brei je Brein.
Neuronen-tafel
Brei je Brein; Wildbreien met wetenschappers! 
In het kader van het KOP-Festival in Deventer worden er hersencellen met uitlopers gebreid. Het is de bedoeling om voor 14 juli zo veel mogelijk neuronen te breien. Tijdens het KOP-Festival wordt door wetenschappers uitgelegd wat je aan het breien bent of al gebreid hebt. Psychiaters komen controleren of er niet een steekje los zit!
In de loop van deze dag worden de neuronen met elkaar verbonden tot een brein en dat zal ook gefilmd worden. Een en ander wordt door enkele kunstenaar begeleid. Zo wordt het brein - toch een ingewikkeld iets - en de functies inzichtelijk gemaakt.

Voor de beginnende breisters ging er ook nog wel enig breinwerk aan vooraf. Op een gegeven moment zat iedereen te breien, of haken, dat het een lieve lust was.

Mega-brein
Twee brei-breinen van Handwerkcafé Zwolle hebben meegewerkt om 'Het Brein' te realiseren op 14 juli in de tuin van het Burgerweeshuis. 

Een 'brein' van het Science Café Deventer heeft dit project doorgegeven gekregen op een Science Symposium in Zwitserland waar twee engelse dames waren die het brein op deze manier al gemaakt en getoond hadden. Knit-a-neuron-project.
links: Een 'brein' van
Science Café Deventer 
Brein-info:
Het brein bestaat uit vele kleine zenuwcellen, ongeveer 100.000.000.000, neuronen genaamd. Neuronen bestaan uit een cellichaam met daarop dendrieten die signalen kunnen ontvangen van andere neuronen. De signalen reizen vanuit het cellichaam door het axon naar het axon uiteinde. Van daaruit worden ze doorgegeven aan andere neuronen of spiercellen. Dit versturen van signalen is de kern van hoe het zenuwstelsel werkt. Hierdoor kan informatie ontvangen en verwerkt wordt. Herinneringen opgeslagen worden en je kunt reageren op je omgeving.


Brei-info:
Als je hier klikt kun je de patronen om neuronen te breien downloaden.

Het KOP-Festival is een samenwerking tussen Science Café Deventer en Poppodium Burgerweeshuis
Dol op Wol stimuleert mensen erg om mee te doen en biedt de mogelijkheid tot het leren breien.

05 juli 2012

Gaelic Working Song


Queen Benderloch
1905


WAULKING SONG

White the sheep that gave the wool
Green the pastures where they
Blue the skies above the pool
Where at noon they made their bed

Sing the garden of the sea 
From whose flowers we won the dye 
Sing of sea-tang wild and free 
From our misty Isle of Skye 

Light the hearts that love the sea 
Brown the face that seeks the sun 
Brown and happy, here we are 
Singing till our task is done 

Move the web towards the sun 
Round the table, thump and rub 
Stretch and clap till all is done 
Stretch and clap and thump and rub 

Now is waulked the web we spun 
Winter storms may rave in vain 
Bless the work by which we won 
Comfort from the wind and rain



Gaelic Wool Festival

Het tweede Gaelic Wool Festival - Geis Cothlam 2012 gaat op 19 juli van start in Benderloch, by Oban, Argyll, Dit festival wordt georganiserd door Local Origins Rural Network - LORN. 
Het wordt een drie dagen durend feest rondom alles wat met wol te maken heeft. Van het schaap via ambacht tot hedendaagse producten. De veelgeprezen Gaelic Waulking Singers - Sgioba Luaidh Inhbirchluaidh - zullen aanwezig zijn en concerten geven.
Donderdag 19 juli is er een supersize markt op Kintaline Farm, Benderloch, waar veel locale producenten zullen zijn. Maar natuurlijk ook zullen er schapen geschoren worden. Spinnen en breien en andere ambachten  en alles rondom het schaap en wol zal te zien zijn. Vachten maar ook innovatieve producten vanuit de vacht. Een belangrijk thema rondom deze dagen is ook; voedsel. Veel locale producten zullen te koop zijn maar ook proeverijen en informatie. Er zullen kookworkshops zijn waarin lokaal lams- en schapen vlees van verschillende rassen centraal staat.
Vrijdag staat in het teken van workshops met wol. Hiervoor wel vooraf aanmelden, en aan sommige workshops zijn kosten verbonden! Voor info:admin@lorn.org.uk Omgaan met wolvlies, spinnen, vilten, weven, breien en haken. Ook zullen er Gaelick Working Songs ten gehore gebracht worden die al eeuwen gezongen worden op de Highlands en Islands tijdens het verwerken van de wol. Hierin wordt gezongen over ontberingen en beproevingen maar ook de geschiedenis van de Hebriden.
Natuurlijk is het ontzettend gezellig om hier mensen te ontmoeten die dezelfde passie voor wol hebben als jij. Om informatie uit te wisselen of materialen te ruilen.

Barcaldine Castle - Benderloch (Argyll)


04 juli 2012

Brei je Brein

Bij de buren, in Hanzestad Deventer wordt een bijzonder evenement georganiseerd. Op 14 juli zal de eerste editie van het KOP-Festival plaatsvinden. Een ontdekkingstocht door ons hoofd waar kunst en wetenschap samenkomen in een cocktail van lezingen, experimenten, muziek-workshops, theater en beeldende kunst!
Het zal in meerdere zalen van het Burgerweeshuis, Filmhuis de Keizer en GGZ-instelling Dimence plaatsvinden tussen 14.00 en 22.00 uur!
Neuronen
Brei je brein!
Een bijzondere workshop waarin kunst en wetenschap elkaar ontmoeten: brei je brein! 
In samenwerking met Dol-op-Wol kan er op het KOP-festival flink gebreid en gehaakt worden. In navolging van het knit-a-neuron project gaan we tijdens het KOP-festival onze eigen hersencellen en uitlopers breien.


Ondertussen komen wetenschappers uitleggen wat je nu eigenlijk aan het breien bent. Psychiaters komen controleren of er geen steekje los zit! Onder begeleiding van drie kunstenaars worden alle brei-bijdragen omgevormd tot één groot kunstwerk dat the state of mind van het festival zal weergeven. 


We nodigen je uit om nu alvast mee te werken aan dit creatieve project door deel te nemen aan het brei-cafe op 5 juli in de winkel Dol op Wol in Deventer. 
Of, voor het geval je thuis al aan de slag wilt, hier zijn de patronen
14 juli, de hele dag, Burgerweeshuis, Tuin



02 juli 2012

B en W Zwolle gestrikt

In de week van 17 t/m 20 april van dit jaar vond de Week van de Verbinding 2012 in Zwolle plaats.
Handwerkcafé Zwolle is uitgenodigd om zich te presenteren tijdens de feestelijke afsluiting op vrijdag 20 april j.l.. Deze avond is in Samen georganiseerd in een setting als De Wereld Draait Door!


Handwerkcafé Zwolle voelt zich verwant met het thema verbinding. We verbinden vezels tot draden, draden tot stoffen en vervolgens versieren we die stoffen. Maar dat is niet het enige. Handwerkcafé Zwolle is een platform voor ontmoeting voor mensen die de passie voor naald en draad delen. Deze passie verbindt de bezoekers met het Handwerkcafé. Van daaruit worden vele verbindingen, lees ook vriendschappen, gelegd om onze verworven plek in de maatschappij te delen met andere organisaties. Zorgspectrum Het Zand - Zandhove in Zwolle en Samenzó in Staphorst zijn recente voorbeelden.

De presentatie in Samen gaf Handwerkcafé Zwolle een prachtige gelegenheid zich voor te stellen aan stadsbestuurders en stadsgenoten.


De link tussen DWDD en Zwolle Draait Door was al gauw gelegd. Namelijk: de gebreide stropdas die tegenwoordig veel in beeld gebracht wordt door Mattijs van Nieuwkerk. Want, de gebreide stropdas is bezig met een enorme come-back! Er is voor Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, een moderne kashmir / zijde das beschikbaar gesteld voor deze bijzondere gelegenheid door Cravatta Pelliano. (De jongens achter de das van Matthijs!!)


Een aantal betrokken dames van Handwerkcafé Zwolle hebben zich ingezet om voor het voltallige College van B&W Zwolle een stropdas te breien in de stadskleuren.
Inmiddels is het voltallige College van B&W Zwolle op de foto gegaan ter ere van Handwerkcafé Zwolle. Zij dragen Dé Das. D'as pas Verbinding!
Op de foto v.l.n.r:
Dhr. Oenze Dijkstra, Dhr. Filip van As, Dhr. René de Heer, Dhr. Henk Jan Meijer (Burgemeester), Mw. Nelleke Vedelaar, Dhr. Gerrit Piek, Dhr. Erik Dannenberg.

Dank jullie wel voor de mogelijkheid om Handwerkcafé Zwolle zo in de spotlights te kunnen zetten.

Geïnspireerd door

In Elegance, uitgave juni 2012, staat op een trend-pagina een leuke tas van Ralph Lauren.

uit: Elegance juni 2012
Er staat bij dat het exemplaar is gemaakt van geweven canvas, maar het lijkt er toch wel heel erg op dat het gehaakt is. Het is een leuke tas met leren handvat. Het kostenplaatje; €175,-. Dan denk je toch; dat kan voor minder.
Je kunt de tas natuurlijk tot in alle details maken, maar leuk is toch ook wel dat je je eigen kleuren kiest en de streepverhouding naar eigen inzicht maakt.
De toeren zijn niet op dezelfde plek 'gesloten', dat maakt het iets 'losser' met al die vasten.
Geïnspireerd door...  - Juni 2012

01 juli 2012

Jassen uit!

Dit is een van de Ouessant schapen die op Kinderboerderij Samenzó in Staphorst wonen.

Warm, op een zonnige, zomerse dag! 
Het Ouessant-schaap is genoemd naar het eiland Ouessant. Dit ligt voor de kust van Bretangne. Door het barre klimaat, weinig of geen bomen of beschutting en veel wind en regen en ook de schrale gronden, is het Ouessant-schaap één van de kleinste schapenrassen. Vanwege deze leefomstandigheden werpen de ooien één jong per keer. De rammen hebben relatief grote, gedraaide hoorns.

Zaterdag j.l. hebben, tijdens een prachtige zomerse dag, de Ouessants de jassen uitgedaan!



Ze zijn deze dag geschoren door schaapscheerder Corné.








Jassen uit, en genieten van een
grasspriet-snackje.
De hele dag stond ook bol van andere activiteiten. Zo kon je rijden in een koetsje, getrokken door twee Shetland-pony's, of een rit maken op de rug van een Poitou-ezel.
Maar ook binnen de omheining van, deze kleine dierentuin, was er veel activiteit. Het jaarthema 2012 is 'Kikkers & Padden'. Er werden schilderijen gemaakt van kikkers, kikkers zijn geboetseerd, er was een 'kikker-lezing', een kikkerrace en er liep een ReuzeKikker rond die kikkersnoep uitdeelde. 
Er was ontzettend veel belangstelling om deze Open Dag bij te wonen. Om 11.00 uur, tijd van opening, stond er al een rij bij de ingang om naar binnen te kunnen.
Het werd een gezellige boel in een schitterende omgeving met een supersfeer!

Handwerkcafé Zwolle was aanwezig om te laten zien dat je met wol ook kunt vilten. Enkele voorbeelden waren te zien. Sjaals, tassen, en hoeden.

Het vilt-proces werd gedurende deze dag gedemonstreerd. Er was zoveel belangstelling om dit ook te kunnen voelen dat we er een activiteit rondom gemaakt hebben. Je raadt het vast, kikkers vilten! 




                                 
Jongelui, jongens én meisjes, leefden zich uit met vilt. Er zijn kikkers, kralen en etuitjes gemaakt.







Heel belangstellend is er door velen geluisterd naar het verhaal over vilt. Wat vilt en vilten is en wat er allemaal van gemaakt kan worden. Ook verschillende vormen van vilt zijn getoond.


Tot een uur of twee is er gewerkt met 18 micron lontwol in diverse kleuren, waaronder vooral kikkergroen natuurlijk. Maar na het scheren van het eerste schaap, is deze vacht gebruikt om direct uit de vacht te vilten. Ook deze vorm van vilten genoot veel interesse.


De medewerkers van Samenzó waren enorm druk om zich in te zetten om de vachten, netjes verpakt, van de ene kant van het terrein te vervoeren naar het gedeelte waar de activiteiten waren. De medewerkers van deze organisatie zijn allen mensen met een verstandelijke beperking die onder begeleiding leren en werken.

Gelukkig voor alle andere dieren die verblijven bij Kinderboerderij Samenzó, was er voor hun ook veel aandacht.


Handwerkcafé Zwolle dankt de organisatie van Kinderboerij Samenzó  en de medewerkers voor de uitnodiging en de hartelijke ontvangst.
Wil je meer weten over Kinderboerderij Samenzó in Staphorst. Klik dan hier.