Er is enorm veel informatie uitgewisseld over kleur, materiaal en gebruikte technieken. Over quiltpatronen en breipatronen van truien. Maar ook over hoe je een gehaakte verbinding maakt om de Granny Squares aan elkaar te haken tot een deken. De vasten aan de voor- of achterkant. Hoe ligt de rand, hoe werkt de kleur. Kortom, veel om af te wegen.
Granny Squares deken |
De rand die rondom de deken is gemaakt. |
Er is gesproken over de technieken van Fair Isle. Twee draden over de linkerhand of één draad links en een draad aan de rechterkant. Wat voor de één een practisch gebruik is, is soms voor de ander ongelooflijk onhandig. Maar gelukkig leiden meer wegen naar Rome.
Dan zijn er nog de zeer persoonlijke tasjes die gemaakt worden door Annie. Zij weet elke keer weer te verrassen.
De prachtige pronkrol die Gerrie aan het maken is. Een rol met diverse technieken. Kruissteek en kruissteek 'anders'. Hardanger, Hedebo, open naaiwerk. Er is van alles te zien in en te leren van deze pronkrol.
Stoere dikke truien worden er gebreid.
Wat te denken van deze col. Aan de handen te zien betreft het hier een snelbrei-record.
Naar aanleiding van het artikel over War Horse op deze weblog heeft Ria het patroon geborduurd. Het is geborduurd op wit linnen en wordt vervolgens op een zwart t-shirt gemaakt. Helemaal naar wens van de pony-liefhebber in haar familie. Er zijn nóg een paar pony/paardenliefhebbers. Misschien gaan er nu meerdere werkstukken ontstaan naar aanleiding van dit patroon. En er is al gezegd dat ze dan met z'n allen tenminste op de eerste rij bij de voorstelling van War Horse moeten zitten.....
Voor de liefhebber; War Horse gaat op 30 mei in premiere in Koninklijk Theater Carré.
Het naaldenboekje van Maria en Vlinder van naaldkant van Trijnie zijn ook heel erg de moeite waard.
En dan zijn er ook nog altijd de werken die niet in de spotlight staan maar een beetje achteloos zijn neergelegd. Ze zijn toch wel een spotlight waard.
Hier is weer eens te zien hoe textiele werkvormen en handwerken in deze tijd passen. Gepersonaliseerde tassen, kleding en accessoires. Beheers je deze technieken niet, kun je natuurlijk altijd nog (confectie)kleding pimpen/opleuken. Je kunt je ook laten informeren over technieken en materialen en deze zelf leren. Dat je dan op jouw eigen manier volgens eigen ontwerp ontwikkeld en maakt. Kunnen we je op weg helpen, kom dan eens naar Handwerkcafé Zwolle.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten