22 maart 2020

Mondmaskers / mondkapjes - vervolg

Inmiddels zijn we in gesprek met Isala over het maken van mondmaskers die geschikt zijn om gebruikt te worden bij professionele zorg.
Dat is niet zomaar voor elkaar, dat zul je begrijpen. Mocht hier een ontwikkeling in komen, doen we graag een beroep op je. Gelukkig zijn er inmiddels zo'n 800.000 medische mondmaskers in Nederland gearriveerd en worden op dit moment verspreid.

Maar mocht je in de tussentijds toch je aandeel willen leveren in de strijd tegen het Corona virus en mondmaskers 'algemeen' willen maken, kun je gebruik maken van link in onderstaand artikel.
Deze maskers voldoen niet aan de strenge eisen en zullen niet voor medische doeleinden ingezet worden. Maar zijn zeker niet minder belangrijk.

Zo is er een oproep van RTV Focus Zwolle:

Help mee mondkapjes naaien voor Zwolse zorginstellingen
Zwolle – Heeft u een naaimachine en wilt u de thuiszorg in Zwolle helpen?  Om de kwetsbare oudere te beschermen moet iedere verpleegkundige, ook in de thuiszorg nu een mondmasker op. Maar er is een enorm tekort aan maskers. Daarom roepen verschillende organisaties in Zwolle acties gestart om stoffen mondmaskers te maken.

Buurtzorg Team Zwolle Oost / Wijkvereniging Berkum
Bijvoorbeeld de wijkvereniging Berkum die de thuiszorgorganisatie Buurtzorg Team Zwolle Oost van mondkapjes wil voorzien. “Het gaat dus niet om mensen die besmet of verdacht besmet zijn. Daar moeten ze andere maskers bij dragen.”  Iedereen die mee wil helpen om mondmaskers te maken is welkom. De wijkvereniging verwijst naar een website waarop 2 manieren om zelf mondmaskers worden uitgelegd.  Er is een naai patroon te zien en ook een instructie filmpje.

‘De mondmaskers kunnen schoon, bij Buurtzorg , Debijelaan 4 Berkum, in de doos in de hal gelegd worden. Dit kan ieder dag 7 dagen per week alleen tussen 12 en 13 uur.
U mag het kantoor verder niet in lopen!

Naaipatroon en werkwijze geplooid mondmasker
Hier vind je een link: https://rise.articulate.com/share/rfL7LPkqDTNUmjum1Rji-hVyYuYj9ybJ#/lessons/BDVu2EgSgOCD7iSEvlynMvYybPjz8pwU



Er is ook een actie gestart door Naailab Karin van Oosten 
Om de gezondheidszorg te ondersteunen is er een platform gestart om mondkapjes te produceren en te verspreiden in Zwolle.

“De mondkapjes zijn in samenwerking met huisartsen bedacht én recyclebaar! De mondkapjes worden gemaakt door vrijwilligers en gedoneerd aan zorginstellingen in Zwolle en omgeving die een tekort aan mondkapjes hebben”, laat Karin van Oosten weten. Mensen kunnen een pakketje ophalen om 40 stuks mondkapjes thuis te maken via een instructievideo. 
Ook kunnen mensen doneren. 
Kijk hiervoor op de site van Karin.

Mochten er ontwikkelingen of meer initiatieven zijn, houden we je graag op de hoogte.
Pas op jezelf, blijf gezond!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten