18 april 2020

Ze gaan weer beginnen!!

BBC One gaat vanaf woensdag alweer het 6e ! seizoen uitzenden van de 

Great British Sewing Bee

v.l.n.r. Patrick Grant, Esme Young en Joe Lycett

Twaalf mensen gaan de competitie aan wie zich dit seizoen de Britain's beste mag noemen.
Amateurs die zich bezig houden met het maken van kleding en soms bijpassende accessoires. 

Het concept ken je vast. Het is vergelijkbaar met Heel Holland Bakt. Dat ken je toch? 
Gedurende twaalf weken maken en vermaken de deelnemers kleding aan de hand van opdrachten. Dat wordt daarna door de jury bekeken en gewaardeerd. Zo is er het kledingstuk van de dag. En, er is altijd iemand die het pand moet verlaten.

Vanaf woensdag 22 april - 22.00 uur te zien.

Dit zijn de deelnemers:

Alex, 24 jaar
Ali,48 jaar
Angillia, 62 jaar

Claire, 37 jaar
Fiona, 56 jaar
Hazel, 26 jaar
Liz, 37 jaar 
Mark, 42 jaar
Matt, 43 jaar

Nicole, 42 jaar
Peter, 40 jaar
Therese, 64 jaar


Achtergrond info over presentator en juryleden

Joe Lycett gaat het programma weer presenteren. De populaire multi-prijswinnaar in de wereld van stand-up comedy. En presentator van o.a. Live at the Apollo en The Roast. Hij gaat trouwens ook het nieuwe BBC One zaterdagavondprogramma 'The time It Takes' presenteren.

Ook dit jaar worden de werkstukken gejureerd door de inmiddels welbekende juryleden
Esme Young en Patrick Grant.

Esme Young is als jurylid in 2016 erbij gekomen. Zij heeft in de jaren '70 met 4 andere gepassioneerde fashion-vrouwen een winkel geopend in Londen met de naam Swanky Modes. 
De kleding van Swanky Modes verscheen in alle grote mode bladen. Denk aan Vogue, ID, The Face, Express en het V&A Little Black Dress Book.
De kleding werd gefotografeerd door grote namen zoals David Bailey, John Swannell en Neil Kirk. Je begrijpt dat ook de klantenkring uit 'namen' bestond. Wat natuurlijk niet weg neemt dat je zoiets wel moet kunnen 'neerzetten'.

Patrick Grant is regelmatig als televisie en radio commentator te zien en te horen als het om Britse mode, kleding of de textielindustrie gaat. Hij heeft bijgedragen aan documentaires zoals bijvoorbeeld 'Seville Row'. Mocht je die serie nog ergens kunnen terugkijken, is dat zeker de moeite waard.
Maar ook de docu over Harris Tweed is niet te versmaden. Voor zijn aandeel in The Great British Sewing Bee won hij in 2017 een nominatie voor de National Television Awards.

Na een carriere-switch in 2005 werd hij directeur bij Norton & Sons op Savile Row. Hij kreeg veel lof over zijn werk en werd daarmee Retailer van het jaar tijdens de Scottish Fashion Awards in 2008.
In 2010 won hij de Menswear Designer of the Year award tijdens de British Fashion Awards met het merk E. Tautz dat hij nieuw leven heeft ingeblazen in 2009.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten