06 oktober 2020

Patch-café en St. Verdanda

Vrijdag 9 oktober is tussen 14.00 en 16.00 uur Handwerkcafe Zwolle geopend met het thema 

Patch-café

Je kunt dan terecht bij de patch-expert met vragen die je hebt met betrekking tot jouw patch- en quiltwerk.

In verband met de weer aangescherpte regelingen met betrekking tot het Corona-virus, moet je je wel even aanmelden. Er is beperkt plaats. 
Bij veel animo wordt er op korte termijn weer een patch-cafe georganiseerd!

Quilt gemaakt door Thea

Er zijn een aantal pakketjes beschikbaar om een quiltblok te maken voor de Stichting Verdanda
Als patchworker of quilter heb je vast wel eens van Stichting Verdanda gehoord. Het doel van Verdanda is het volgende:

Mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking zijn in onze moderne maatschappij in het nadeel. Doorgaans staan we daar te weinig bij stil waardoor we met z´n allen, onbedoeld, extra hindernissen voor ze opwerpen. Stichting Verdanda heeft niet de intentie dit te veranderen, maar wil er wel aan bijdragen dat meer mensen stil staan bij de gehandicapte medemens.

Quilten is een boeiende hobby, vaak beoefend met een doel: iemand blij maken met een sprei, een plaid of een mooi wandkleed. De meeste quilters hebben in hun familie en vriendenkring doorgaans een groot aantal dankbare bezitters of gebruikers van hun werkstukken. Een heel wat betere bestemming dan opstapelen in de kast. Quilts kunnen ook een heel waardevol geschenk zijn voor gehandicapten.

Stichting Verdanda zorgt voor de benodigde materialen en brengt quilters bij elkaar om ze quilts te laten maken die weggeschonken kunnen worden aan gehandicapten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten