15 oktober 2020

Breien - hoe dan??

 De spinners zijn nog niet zo lang geleden gestart in Handwerkcafé Zwolle op zaterdag. Er worden hele mooie garens gemaakt. De wil om er ook mee te kunnen breien is er ook. 

Maar: Breien; hoe dan?? 
Of hoe kies of brei ik een model? Hoe lees ik een patroon of maak ik dat zelf? Gaatjes motieven of meerkleurig breien? Een heleboel vragen kwamen op.

Om te beginnen met vraag 1: Breien, hoe dan??

Antwoord:Je kunt het leren bij Handwerkcafé Zwolle. We beginnen met breilessen op zaterdagmiddag met ingang van zaterdag 31 oktober a.s. om 13.30 uur.

We beginnen met de basis. Steken opzetten, recht en averecht breien, meerderen, minderen en afkanten. In platte vorm of rondbreien.
Later leer je meer vormen en technieken waarmee de hierboven genoemde vragen ook beantwoord worden.

Deze lessen zijn ook heel interessant om te volgen als je al een breier bent. 


Breien kun je op veel manieren. De meeste van ons hebben leren breien op de Engelse manier. Tijdens deze lessen leer je de continentale breitechniek op een rondbreinaald. (Waar je natuurlijk ook heel goed in heengaande én teruggaande toeren kunt breien). 

Deze manier van breien is minder belastend voor schouders en armen omdat het gewicht van breiwerk meer rust. Bovendien is de beweging van de draad omslaan kleiner waardoor je ellebogen en polsen meer rust krijgen dan bij breien op de Engelse manier. Je leert alle tips en trucs van continentaal breien.

Je krijgt les van docent Mathilde Jongbloed.
Je kunt je voor deze workshops aanmelden, of meer info vragen, via het inmiddels wel bekende emailadres: handwerkcafezwolle@hotmail.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten