30 november 2020

Fair Isle en Advent

 Voor de liefhebbers van Fair Isle breien, met name Fair Isle Kerstballen. Maar ook voor liefhebbers van gezelligheid en verhalen tijdens Advent.


Met ingang van 1 december zullen Arne & Carlos tot 24 december iedere dag online te zien zijn op hun eigen YouTube kanaal. Ze maken een nieuwe serie onder de naam 'Sit and Knit for a Bit'. Waarvan ze zeggen dat je ook fijn kunt haken, borduren of niksen en alleen maar kijken en luisteren. 

klik om de promo te starten

De komende afleveringen van 'Sit and Knit for a Bit' zijn uitzendingen in het teken van kerst. Ze zullen je meenemen in de tijd met voorbereidingen op kerst vol Noorse tradities en verhalen.
En, hoe je tijdens de dagen van #StaySafe er toch iets gezelligs van kunt maken. 

Misschien heb je voorafgaand al de 'Quarantaine Knitting' uitzendingen gevolgd. Dan heb je een beetje idee over de sfeer. (De uitzendingen zijn ook leuk om terug te kijken!)

Voor de advents-serie hebben Arne & Carlos  een Adventskalender gemaakt met 24 nieuwe! kerstbal-ontwerpen om te breien. Iedere dag een kerstbal met een ander motief.
Ze noemen het zelf; de Fun Knit Along. Fun brengt het ons vast, de mannen kennende.


De Adventskalender met patronen om mee te doen aan deze Knit Along kun je downloaden via deze link. Het is een directe download, je krijgt per omgaande een bestand in je mail. 

Heel geschikt om kleine afwisselende motiefjes in Fair Isle te breien. Beheers je het Fair Isle niet en wil je toch deze kerstballen? Geen probleem. Trucje: brei een effen bal en maas de motiefjes erop! (Niet verder vertellen.)

Hieronder vind je het filmpje van Arne & Carlos hoe je een kerstbal breit.
In het filmpje wordt met 4 pennen gebreid maar je kunt het natuurlijk ook op de rondbreinaald met de magic loop breien. Zoals de breisters van de breilessen inmiddels kunnen 😊



Geen opmerkingen:

Een reactie posten