29 november 2020

Terugblik 2-daagse Weef je Wandobject

 We hebben er naar uitgekeken. Het was nog spannend of de 2-daagse door zou kunnen gaan in verband met de regelgeving rondom het coronavirus. Maar op de tweede, nieuw geplande datum, kon het evenement plaatsvinden. En, een evenement was het. 

Gelukkig beschikken we over meer dan voldoende ruimte om rustig te kunnen werken met ruim voldoende afstand van elkaar. Bovendien hebben we nog een grote chill-hoek waar we, ook met ruime afstand, gezeten hebben tijdens de pauzes. Waarbij ook op die momenten veel ideeën werden uitgewisseld.

Een aantal getalenteerde textielliefhebbers gingen 'helemaal los' onder inspirerende leiding van 'onze' docent Mathilde Jongbloed. 

Mathilde had veel uiteenlopende werkstukken voorbereid die ze liet zien waarbij ze vertelde over gebruikte weeftechnieken. Vól zitten die werkstukken met afwisselende technieken.
Er is zoveel te zien, te leren en te doen dat zelfs een 2-daagse een heel korte tijd is. De tijd is omgevlogen. 

Maar hoe leuk was het! Deelnemers weefden een wandobject op een frame. Waarbij eerst het frame opgespannen moest worden en, zéker niet onbelangrijk, op juiste spanning gebracht moest worden. Daarbij kwam al de eerste techniekopdracht aan de orde. Daarna volgde de ene techniek de andere op.

Iedereen kreeg een materialen pakket maar had zelf ook heel veel materiaal bij zich. Op die manier kun je een persoonlijke touch geven aan het object dat je maakt. 




Zo is er onder andere gewerkt met  off-white/beige & bruin, blauw/beige, aan off-white/goud, aan blauw/roze en rood in alle variaties

Er is zelfs 's avonds thuis doorgewerkt en op de 2e dag is er ruim voor 'officiële' aanvang gestart. Aan motivatie geen gebrek! 

Mathilde begeleidt een ieder naar wens en behoefte met uitleg en tips & trucs. 

Op dag 2 zijn deelnemers 's middags aan de slag gegaan met Freeform/Improviserend Breien.
Daar had Mathilde ontzettend veel uiteenlopende werkstukken voor gemaakt. Waar je kon zien hoe diverse weeftechnieken en verschillende soorten breiwerk samen kunnen gaan: Breien Weven of Wevend Breien.
Het was moeilijk uit de voorbeelden te kiezen aan welke techniek je het eerst zou wagen. Daarnaast worden tussen neus en lippen door nog opties genoemd die je ook zou kunnen gebruiken.


't Moet gezegd; Mathilde had het buitengewoon uitgebreid voorbereid. Waarvoor heel veel dank!




De ladies zijn zo gemotiveerd dat er is afgesproken elkaar over een aantal maanden te treffen. Een show en tell zal  op het programma staan en er zullen veel nieuwe ideeën ter tafel komen en aansluitend uitgewerkt worden.

Door Suze werd
haar plan aangepast.


Heb je getwijfeld om aan deze 2-daagse deel te nemen en lijkt het je leuk alsnog deze technieken te leren? Laat het ons weten. Bij voldoende deelnemers organiseren we nog een keer 
'Weef je Wandobject'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten